càtedres institucionalsUniversitat de València Logo del portal

La Càtedra d’Economia del Bé Comú organitza la I Trobada d’Empreses Sostenibles

  • 22 de març de 2019
Image de la noticia

El pròxim 4 d'abril se celebrarà la I Trobada d'Empreses Sostenibles i del Bé Comú: El model de l'Economia del Bé Comú com a eina de Sostenibilitat Corporativa al Centre Cultural La Nau.

Aquesta proposta obeeix a la necessitat de posar en comú els esforços que des de les diferents empreses compromeses amb la sostenibilitat s'estan fent per a millorar les seues pràctiques de gestió a través de l'ús de criteris ètics, socials i medi-ambientals.

L'Economia del Bé Comú EBC s'està convertint en un model econòmic de referència, especialment en l'àmbit de les empreses. L'aplicació dels seus principis i de les seues ferramentes (Balanç i Matriu del Bé Comú) poden ajudar a les empreses a millorar els seus processos de gestió, introduint criteris ètics, socials i medi-ambientals.

Aquesta Trobada té com a finalitat donar a conéixer el model de l'EBC a totes les empreses de la Comunitat Valenciana, amb la finalitat de millorar la seua gestió. En aquest sentit, es planteja la celebració d'una jornada dirigida a empresaris i empresàries, directius i directives i professionals de la gestió d'empreses per a compartir experiències i per a conéixer millor les eines del model de l'EBC.

Al llarg del 2018, la Càtedra EBC de la Universitat de València ha realitzat un projecte d'investigació europeu finançat per Humanistic Management Practices, d'aplicació i mesurament del Balanç del Bé Comú a les empreses, els resultats del qual volem presentar també en la Trobada. També es presentarà el manual "El modelo de la Economía del Bien Común. Aplicación a la empresa/organización y casos prácticos" elaborat per la Càtedra EBC amb la col·laboració de l'Associació Valenciana per al foment de l'Economia del Bé Comú.