càtedres institucionalsUniversitat de València Logo del portal

La Càtedra d'Envelliment Saludable, Actiu i Participatiu de la Universitat de València col·labora amb l'Ajuntament de València en un programa per a persones amb càncer de mamà o pulmó

  • 2 de desembre de 2022
Participants

Amb la finalitat d'instaurar les directrius d'un programa de suport a nivell comunitari a les persones que han patit un càncer, es va celebrar el 24 de novembre una reunió en la Facultat d'Infermeria i Podologia de la Universitat de València a la qual van assistir el Dr. Omar Cauli, Director de la Càtedra d'Envelliment Actiu, Saludable i Participatiu de la Universitat de València, la Defensora de les Persones Majors, Asunción Pérez Calot i Personal del Servei d'Envelliment Actiu del Ajuntament de València.

El públic al qual va dirigit aquest programa pilot són persones majors de 60 anys empadronades a València i que hagen finalitzat un tractament oncològic per al càncer de mama o pulmó. Un equip multidisciplinari compost per Oncòlogues, Infermeres/us, Fisioterapeutes, Tècnics Superiors en Activitats Físiques i Animació Esportiva (TAFAD) i Graduats en Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport (CAFE), estarà implicat, i els diferents professionals treballaran de manera coordinada perquè en tot moment els objectius es duguen a terme.

El programa, que començarà a principis de 2023, tindrà una duració de 12 setmanes i es durà a terme en dos Centres Municipals d'Activitats per a Persones Majors de l'Ajuntament de València. A cada pacient se li realitzaran unes valoracions físiques per a poder individualitzar el programa i aconseguir la màxima efectivitat en el seu benestar.

A més del Dr. Omar Cauli i la Defensora del Major van assistir a la reunió les doctores Teresa Soria Menges i María Dolores Torregrosa Maicas (oncòlogues de l'Hospital Universitari Dr. Peset), Mª Paz Marco Bertoméu (Coordinadora d'Activitats de la Regidoria d'Envelliment Actiu) Eire Ahedo Villota (TAFAD), Albor Illescas Sánchez (CAFE), Raquel Baz Cava (Fisioterapeuta i CAFE), Pedro Céspedes Aleixandre (Infermer i doctorand a la Universitat de València), així com els doctors de la Universitat de València Francisco Martínez Arnau (Professor Titular Universitat Facultat de Fisioteràpia. Càtedra Envelliment Actiu) i Cristina Buigues González (Professora Facultat d'Infermeria i Podologia. Càtedra Envelliment Actiu)

Imatges: