càtedres institucionalsUniversitat de València Logo del portal

La Càtedra d’Envelliment Saludable celebra una jornada de formació per al tractament de la sarcopènia en persones majors

  • 12 de desembre de 2019
Image de la noticia

El professor Omar Cauli, director de la Càtedra d’Envelliment Saludable, Actiu i Participatiu de la Universitat de València, ha organitzat, al Centre Municipal d’Activitats per a Persones Majors “Jubiocio” del barri de Benicalap, una jornada de formació amb personal tècnic del Servei de Persones Majors de l’Ajuntament de València per al disseny i posada en marxa d’un estudi d’investigació sobre funció muscular i l’efecte de l’activitat física sobre l’activitat muscular.

La Càtedra d’Envelliment Saludable, Actiu i Participatiu (CESAP) coordina un estudi sobre avaluació de la funció muscular en les persones majors de la ciutat de València. La pèrdua de massa i funció muscular (sarcopènia) és un factor que acompanya a conseqüències físiques que empitjoren la qualitat de vida i la capacitat de realitzar funcions bàsiques i instrumentals de la vida diària de les persones majors. La realització d’exercici físic, com el que es du a terme als centres de persones majors de l’Ajuntament de València, és una intervenció eficaç avalada per nombrosos estudis d’investigació per a impedir o alentir la sarcopènia.

Aquest estudi es realitza dins del marc del programa d’exercici físic que es realitza als centres de majors de l’Ajuntament de València, dependents de la Conselleria i el Servei de Persones Majors. A més, l’estudi d’investigació forma part del projecte de tesi doctoral de dues infermeres del programa de Doctorat en Infermeria Clínica i Comunitària de la Universitat de València, dirigit pel professor Julio Fernández Garrido (actual Director de Gestió de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana) i pel professor José Miguel Soriano del Castillo, del Departament de Medicina Preventiva i Salut Pública, Ciències de l’Alimentació, Toxicologia i Medicina Legal de la Universitat de València.