càtedres institucionalsUniversitat de València Logo del portal

La Càtedra d'Estudis Artístics de l'IVAM Segles XX i XXI organitza la conferència “El teler sonor. Panorama de la música espanyola en el segle XXI” de Santiago Auserón

  • 21 de novembre de 2018
Image de la noticia

La Càtedra d'Estudis Artístics de l'IVAM Segles XX i XXI de la Universitat de València ha organitzat la conferència “El teler sonor. Panorama de la música espanyola en el segle XXI” que impartirà Santiago Auserón, que se celebrarà el divendres 23 de novembre en el Saló d'Actes de l'Institut Valencià d'Art Modern (IVAM).

Santiago Auserón (Saragossa, 1954) és llicenciat en Filosofia i Lletres en la Universitat Complutense de Madrid i va estudiar en la Université de Vincennes, París VIII, sota la direcció de Gilles Deleuze. Va participar en la fundació del grup musical Radio Futura, amb el qual va desenvolupar durant més d'una dècada la seua faceta de cantant i compositor, reflectida en mitja dotzena d'àlbums, i va obtenir reconeixement a Espanya i Llatinoamèrica com a millor grup de rock espanyol. Entre 1984 i 1995 va investigar les arrels del són tradicional cubà i va produir diverses antologies històriques, entre les quals destaca la de Francisco Repilado “Compay Segundo”. En 1994 va engegar el projecte Juan Perro, amb el qual des de llavors combina les tradicions musicals afroamericana, afrocaribeña i hispana, gira per Espanya, Europa, Llatinoamèrica i els Estats Units, i ha gravat una altra mitja dotzena d'àlbums de cançons originals. Ha publicat nombrosos articles sobre música, filosofia i literatura i els llibres La imagen sonora (Episteme, 1998), Canciones de Radio Futura (Pre-Textos, 1999), Canciones de Juan Perro (Salt de Pàgina, 2012) i El ritmo perdido (Península, 2012, 2015). Entre altres reconeixements, ha rebut el Premi Nacional de Músiques Actuals del Ministeri de Cultura, 2011. A l'abril de 2017 és reconeguda la seua trajectòria en els Premis de la Música d'Aragó i al maig rep el Premi Internacional Cubadisco pel viatge.

La Càtedra d'Estudis Artístics de l'IVAM Segles XX i XXI, dirigida actualment per Giulia Colaizzi i Marina Pastor, sorgeix de la col·laboració entre tres universitats públiques, la Universitat de València, la Universitat Politècnica de València, la Universitat Miguel Hernández d'Elx i l'IVAM, i pretén ser un focus de recerca, estudi i difusió de l'art visual dels segles XX i XXI. El seu objectiu serà animar la reflexió sobre la vida de les imatges tant en el món de l'art com en el de la vida social, inclosa la imaginària.