càtedres institucionalsUniversitat de València Logo del portal

La Càtedra d’Estudis del Còmic col·labora en la Jornada “Cultura i recursos per a l’ensenyament de la Memòria Democràtica”

  • 3 d’octubre de 2019
Image de la noticia

El passat 1 d’octubre s’inauguraren en la Facultat de Geografia i Història les Jornades “Cultura i recursos per a l’ensenyament de la Memòria Democràtica”, organitzades per l’Aula d’Història i Memòria Democràtica de la Universitat de València, i on ha col·laborat la Càtedra d’Estudis del Còmic Fundación SM-UV.

L’objectiu d’aquesta jornada era el de destacar la importància del còmic com a eina i recurs didàctic per a parlar de memòria democràtica. Així, es va comptar amb la presència de Michel Matly, de la Universitat Blaise Pascal Clermont-Ferrand, que desenvolupà la ponència titulada “La representació de la Guerra Civil als còmics de la democràcia actual”.

A més, l’esdeveniment va servir per a presentar l’exposició “Imatges de la memòria democràtica”, presentada per Felipe Sigüenza, del CEFIRE Humanístic i Social. Després d’aquests actes, la jornada es tancà amb un col·loqui en el qual participaren l’autor Sento Llobell i el director de la Càtedra d’Estudis del Còmic Fundación SM-UV, Álvaro Pons.