càtedres institucionalsUniversitat de València Logo del portal

La Càtedra d'Estudis del Còmic col·labora en les X Jornades del Còmic de València

  • 22 de setembre de 2021
CARTELL

La Càtedra d'Estudis del Còmic Fundació SM-UV col·labora al costat de l'Associació Valenciana del Còmic en l'organització de les X Jornades del Còmic que se celebren del 24 al 26 de setembre en el Centre Cultural La Nau.

La Càtedra d'Estudis del Còmic Fundació SM-UV col·labora al costat de l'Associació Valenciana del Còmic en l'organització de les X Jornades del Còmic que se celebren del 24 al 26 de setembre en el Centre Cultural La Nau.

La major part de les activitats, així com la fira sobre el còmic, se celebraran des del divendres 24 al diumenge 26 de setembre en el Claustre del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València. Els més de 30 estands d'editorials i llibreries seran un atractiu per al públic, que podrà assistir a desenes de trobades i presentacions gratuïtes amb autors i autores, així com a una exposició que romandrà oberta fins al pròxim 10 d'octubre. Paco Camallonga i Jorge Palomar, Núria Tamarit, Santi Selvi, Sergio Bleda, Don Rogelio, Victor Puchalski, Paco Roca, Salvador Larroca, Miguel Á. Giner Bou, Cristina Durán, Cels Piñol, Mamen Moreu, Ana Oncina, Albert Monteys, Aneke i Fernando Dagnino, Toni Fejzula, Sal Donaire, Robert García Peñuelas, Mayte Alvarado i Horacio Altuna són els convidats i convidades d'aquesta edició de celebració, que comptarà a més amb un record al recentment desaparegut il·lustrador valencià Gerard Miquel. Les Jornades comptaran amb tallers infantils durant la celebració de l'esdeveniment, i seran precedides per tallers de Pedro Cifuentes sobre l'ús del còmic a l'Aula i de Miguel A. Giner Bou sobre guió i narrativa gràfica des del dia 20. A més, durant l'esdeveniment se celebrarà una masterclass del guanyador del premi Eisner, Salvador Larroca, i un taller sobre còmic social a càrrec de Dialoga2. Durant les jornades hi haurà sessions de signatures dels autors i autores convidades. Per a complir amb les condicions sanitàries derivades de la pandèmia, l'assistència a les activitats requereix inscripció prèvia.

A més, en el marc d'aquesta edició, el dijous dia 23, s'inaugurarà l'exposició ‘Fantasia Made in VLC. Els mons fantàstics de Rafa Fonteriz, Jaime Brocal-Remohí i Núria Tamarit’ (Sala Oberta, del Centre Cultural La Nau), que arreplega l'obra de tres autors que representen l'evolució d'aquest gènere a la Comunitat Valenciana. Els originals de Jaime Brocal-Remohí, Rafa Fonteriz i Núria Tamarit mostraran com la ciutat de València ha sigut capital del còmic fantàstic i ha protagonitzat la seua evolució durant els últims cinquanta anys. Els tres autors són exemples de tres generacions molt diverses en forma i fons, però que s'han acostat a la fantasia amb brillantor i que han despuntat tant en el mercat nacional com internacional. La mostra està comissariada pel responsable de l'Aula de Còmic de la Universitat de València, Álvaro Pons.

Més informació.

Imatges: