càtedres institucionalsUniversitat de València Logo del portal

La Càtedra EVES d’Estudis de la Salut i la Càtedra Microsoft-UV de Privacitat i Transformació Digital celebren una jornada sobre protecció de dades en la sanitat valenciana

  • 16 de novembre de 2017
jornada proteccio dades

El passat 15 de novembre es va celebrar amb gran èxit de participació la jornada oberta de Sanitat valenciana i Reglament General de Protecció de Dades en l’INCLIVA (Institut d’Investigació Sanitària), organitzada per les càtedres EVES i Microsoft-UV de la Universitat de València en col·laboració amb la companyia farmacèutica GSK.

La jornada va reunir a gestors públics, representants de l’empresa privada i estudiants, tots relacionats amb la sanitat i la investigació en matèria de salut. L’objectiu principal era informar sobre les principals novetats legislatives i normatives en el relatiu a la protecció de dades dels pacients, un element important per a la sanitat valenciana i els professionals que la conformen, pel grau d’incertesa que suposa per al sector.

Aquests canvis s’introduiran amb l’aplicació del Reglament (UE) 2016/679, relatiu a la protecció en el tractament de dades personals de persones físiques i a la lliure circulació d’aquestes dades, el qual deroga l’actual Directiva 95/46/CE. Una altra novetat important és la tramitació de la reforma de la Llei Orgànica 15/1999, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, que augura un ajornament d’almenys dos anys en el desenvolupament de la legislació en matèria de salut.

En la taula de debat d’aquesta trobada, moderada per José Manuel Almerich (director de la Càtedra EVES-GSK-UV), participaren Ricard Martínez –director de la Càtedra Microsoft-UV de Privacitat i Transformació Digital–, Juan Manuel Signes –information security manager en la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana– i Amelia Martín –responsable de la Plataforma Espanyola Medicaments Innovadors en Farmaindústria–.