càtedres institucionalsUniversitat de València Logo del portal

La Càtedra de Govern Obert, Participació i Open Data, participa a la Jornada "Qüestions actuals a la Comunitat Valenciana"

  • 10 d’octubre de 2017
Image de la noticia

La transparència no és només una exigència democràtica, sinó que és el fonament sine qua non de l'eficàcia i eficiència de les nostres administracions públiques. No és casualitat que, davant els formidables reptes de les nostres actuals democràcies, durant els últims anys s'hagin multiplicat les lleis, tant a nivell estatal com autonòmic, que pretenen normar i regular l'àmbit del govern obert i la transparència. Ara bé, no només es tracta d'aprovar i, si escau, aplicar, lleis -que òbviament és necessari, sinó, una cosa encara més important, es tracta de canviar de fet i en la pràctica la forma de governar i de participar en el govern. I per això es requereix un canvi de cultura política dels ciutadans i, especialment, dels governants i dels tècnics en les administracions. Com ha afirmat Manuel Villoria, "la transparència és més que complir amb la publicació d'uns indicadors a les pàgines web; exigeix ​​un canvi cultural, organitzatiu i estratègic molt ambiciós ". Aquest és el repte. Un repte que serà abordat per diferents especialistes en aquest Acte, organitzat conjuntament amb la Fundació d'Estudis Avançats, per contribuir al debat i reflexió d'excel·lència sobre aquestes qüestions.

La Jornada tindrà lloc el 17, 18, 19 d'octubre entre les 17 i les 20 hores a la Fundació Valenciana d'Estudis Avançats i comptarà amb la participació entre d'altres de:

Zulima Pérez Seguí

Professora de Dret Constitucional i secretària autonòmica de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació.

Ricard Martínez Martínez

Professor de Dret Constitucional i director de la Càtedra de Privadesa i Transformació Digital.

Joaquín Martín Cubas

Professor de Ciència Política i de l'Administració i codirector de la Càtedra Govern Obert, Participació i Open Data.

Carmen Montalbán Ocaña

Professora de Treballs Social i Serveis Socials i codirectora de la Càtedra Govern Obert, Participació i Open Data

Més informació