càtedres institucionalsUniversitat de València Logo del portal

La Càtedra Jorge Muñoz ofereix un webinar gratuït sobre la venda de la unitat productiva de l'empresa concursada

  • 29 de maig de 2020
Image de la noticia

El pròxim 3 de juny tindrà lloc un nou webinar de formació organitzat per la Càtedra Jorge Muñoz de Transparència, Segona Oportunitat i Dret Concursal de la Universitat de València. En aquesta ocasió, girarà entorn de la venda de la unitat productiva de l'empresa concursada en el marc del nou Text Refós de la Llei Concursal.

Aquest webinar abordarà de manera integral la competència exclusiva i excloent del jutge del mercantil per a fixar el perímetre de la unitat productiva i per a establir si existeix o no successió d'empresa en el nou Text Refós de la Llei Concursal. Se solucionen d'aquesta forma els conflictes jurisdiccionals entre la jurisdicció social i la contenciós-administrativa, que estaven generant distorsions en la interpretació i aplicació de la norma concursal.

Si de debò el Dret Concursal ha de servir per a satisfer els crèdits dels creditors i el manteniment de la unitat productiva, es necessita dotar al Jutge del concurs d'un àmbit d'actuació que no patisca interferències d'altres jurisdiccions, tal com es proposa en el nou TRLC, i per aquest motiu els propis jutges del mercantil han de ser els encarregats de realitzar una anàlisi d'aquest nou marc normatiu i la seua distinció amb la legislació anterior.

Aquest esdeveniment gratuït tindrà lloc, a través de la plataforma Zoom, el pròxim 3 de juny a partir de les 18 hores. Estarà moderat per Javier Plaza, Director de la Càtedra Jorge Muñoz de Transparència, Segona Oportunitat i Dret Concursal de la Universitat de València, i comptarà com a ponents principals amb Leandro Blanco García-Lomas, Magistrat-Jutge del Jutjat del mercantil núm. 1 d'Alacant, i Enrique Sanjuan Muñoz, Magistrat de l'Audiència Provincial de Màlaga.

Més informació i inscripcions en aquest enllaç.