càtedres institucionalsUniversitat de València Logo del portal

La Càtedra Jorge Muñoz organitza un webinar gratuït sobre el conveni a la llum de la nova normativa concursal

  • 22 de juny de 2020
Image de la noticia

El pròxim 25 de juny tindrà lloc una nova edició dels webinars gratuïts sobre el nou Text Refós de la Llei Concursal que està organitzant la Càtedra Jorge Muñoz de Transparència, Segona Oportunitat i Dret Concursal de la Universitat de València.

La terminació del procés concursal a través de conveni amb els creditors ha sigut la gran assignatura pendent de la Llei Concursal de 2003, però el nou Text Refós de la Llei Concursal pretén invertir la tendència al fet que la majoria dels processos concursals a Espanya acaben amb la liquidació de la societat o l'empresa concursada en lloc d'acord o conveni.

Amb la nova Llei Concursal, la proposta de conveni amb quitació i espera podrà ser modificada pels creditors, salvant així la rigidesa de la voluntat del deutor, amb la finalitat que el conveni puga ser acceptat i aprovat per tots.

El TRLC es basa en la idea de la flexibilització i possible modificació de la proposta inicial de conveni a través la pròpia junta, o mitjançant una proposta alternativa escrita dels creditors, a diferència del que ocorria amb la Llei Concursal de 2003, en la qual la proposta de conveni era quasi inamovible –admetent únicament xicotetes variacions–, la qual cosa dificultava i impossibilitava la seua aprovació. D'ací l'oportunitat de tractar en aquest webinar totes les possibilitats que la nova Llei Concursal ofereix al conveni com a manera preferent per a acabar els processos concursals.

Aquest webinar tindrà lloc el dia 25 de juny a partir de les 18.30 hores, i comptarà amb la participació de Salvador Vilata Menadas, magistrat-jutge del Jutjat del Mercantil nº 1 de València, i Enrique Sanjuan Muñoz, magistrat de l'Audiència Provincial de Màlaga, a més de la coordinació de Javier Plaza Penadés, director de la Càtedra Jorge Muñoz de la Universitat de València.

Més informació i inscripcions en aquest enllaç.