càtedres institucionalsUniversitat de València Logo del portal

La Càtedra Jorge Muñoz organitza un webinar sobre la nul·litat de la clàusula de venciment anticipat

  • 5 de juny de 2020
Image de la noticia

El pròxim 10 de juny tindrà lloc aquest webinar organitzat per la Càtedra Jorge Muñoz de Transparència, Segona Oportunitat i Dret Concursal de la Universitat de València, en el qual s'analitzarà tot el complex marc legal i jurisprudencial de la clàusula de venciment anticipat.

Durant la crisi econòmica van aflorar situacions que fins llavors la societat espanyola no s'havia plantejat, com el caràcter abusiu de la clàusula que permetia l'execució de l'habitatge habitual o de l'immoble donat en garantia per l'impagament únic o de tres mensualitats de la quota del préstec hipotecari. L'Advocacia Espanyola va reaccionar plantejant oposicions i recursos, que finalment van ser atesos pels nostres Tribunals de Primera Instància, Audiències Provincials, Tribunal Suprem i TJUE.

El caràcter abusiu de la clàusula de venciment anticipat té actualment un tractament diferent segons es tracte d'un préstec personal o d'un préstec hipotecari. A això s'uneix la problemàtica del dret transitori derivat de la llei reguladora dels contractes de crèdits immobiliaris.

Per això, la Càtedra Jorge Muñoz de Transparència, Segona Oportunitat i Dret Concursal de la Universitat de València organitza aquest webinar gratuït, en el qual s'analitzarà tot aquest complex marc legal i jurisprudencial de la clàusula de venciment anticipat, de la mà de tres catedràtics de reconegut prestigi com són Ana Cañizares (catedràtica de Dret Civil de la Universidad de Málaga), Javier Orduña (ex magistrat del Tribunal Suprem i catedràtic de la Universitat de València) i Javier Plaza (catedràtic de Dret Civil de la Universitat de València i director de la Càtedra Jorge Muñoz), a més d'Enrique Sanjuan, magistrat de l'Audiència Provincial de Màlaga.

L'esdeveniment tindrà lloc el dia 10 de juny a partir de les 18 hores. Més informació i inscripcions en aquest enllaç.