càtedres institucionalsUniversitat de València Logo del portal

La Càtedra MESVAL celebra una jornada sobre gestió de la informació i processos de digitalització en les empreses

  • 14 de novembre de 2019
Image de la noticia

El passat 13 de novembre va tindre lloc en la Facultat d’Economia una nova edició dels Diàlegs MESVAL, organitzats per la Càtedra de Model Econòmic Sostenible de València i Entorn. En aquesta ocasió el protagonisme va recaure sobre els processos de digitalització de les empreses valencianes, en els quals adquireix màxima rellevància la gestió de la informació obtinguda per les organitzacions.

Aquesta sessió va comptar amb la presència d’Amparo García Faus, Key Account Manager de Zeus, Smart Visual Data; M. José Sánchez Castilla, Directora de Zona de València de BBVA; Mario García Granero, responsable de Desenvolupament de Negoci en Espanya i Amèrica Llatina de WiTraC; i Clara Martínez, professora de la Facultat d’Economia, qui a més va ser la moderadora de la sessió.

Amparo García destacà en la conferència inaugural la importància de les dades per a la presa de decisions de les empreses. En aquest sentit, García afirmà que el principal problema en la gestió de la informació per part de les empreses és que estan únicament a disposició de la direcció i, per tant, és necessari que eixa informació estiga disponible per a tot l’equip humà de les organitzacions. D’altra banda, Amparo García va manifestar que davant la gran quantitat d’informació que obtenen les empreses, la tecnologia es presenta com un element clau per a esbrinar quin tipus de dades són realment importants.

Per la seua part, M. José Sánchez també es mostrà partidària de l’ús de les tecnologies com un element necessari per a satisfer les necessitats dels clients. D’aquesta manera, un dels principals objectius amb el desenvolupament de l’App de BBVA és generar una experiència més, anticipant-se i donant resposta als principals problemes dels clients. Finalment, Mario García va destacar que “l’estudi de les dades és un terreny molt transversal que afecta de manera directa a tota la cadena de valor”, convertint-se la satisfacció del consumidor en el seu principal objectiu.

Aquest tercer Diàleg MESVAL va ser inaugurat pel degà de la Facultat d’Economia, José Manuel Pastor, qui a més és codirector de la Càtedra MESVAL. Pastor destacà la importància de la celebració d’aquests fòrums-debat amb l’objectiu d’examinar i analitzar la transformació del model econòmic de València en el marc de ciutat, considerant la diversitat dels seus agents econòmics i socials i sota el prisma de governança, innovació, sostenibilitat –econòmica, social i ambiental–, competitivitat, benestar humà i globalització.