càtedres institucionalsUniversitat de València Logo del portal

La Càtedra PAGODA de Govern Obert, Participació i Open Data organitza la Universitat d'Estiu de la UV en Aras de los Olmos

  • 12 de juny de 2018
Image de la noticia

Els directors de la càtedra PAGODA de govern obert, participació i open data han organitzat en el marc de les Universitats estacionals del Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat i del projecte Centre Big History de divulgació científic i mediambiental una primera Universitat d'Estiu de la Universitat de València en Aras de los Olmos que versa sobre innovació i intel·ligència artificial al servei del desenvolupament rural. En successives edicions es tractaran les diferents temàtiques que formen part del projecte Big History (astronomia, geografia, botànica, zoologia, paleontologia, arqueologia, etc.).

Se celebrarà els pròxims 27, 28 i 29 de juny de 2018. La matrícula pot ser per als tres dies o per mòduls o dies solts. Per als quals s'inscriguen la Universitat facilitarà autobús d'anada i tornada cada dia des de València a partir d'un nombre mínim d'inscrits. Per als quals decidisquen passar els tres dies en aquest poble de la Regió muntanyenca valenciana, la localitat compta amb hotel i cases rurals.

Responsables polítics, professors universitaris i emprenedors situats en l'avantguarda dels processos de desenvolupament territorial –indústria, turisme, economia col·laborativa, sector agropecuari o serveis socials– ens il·lustraran sobre l'aplicació pràctica de la innovació, les noves tecnologies i la intel·ligència artificial al servei del desenvolupament sostenible.

S'ha triat Aras de los Olmos perquè té molt a dir en matèria d'innovació. No solament el seu projecte de desenvolupament és innovador, basat en la nova gobernança democràtica, sinó que ha engegat nombrosos projectes en aqueixa línia: en matèria de noves tecnologies, des d'aules formatives com l'aula robòtica a aplicacions electròniques de govern obert que permeten la comunicació directa de l'Ajuntament amb els veïns a través del mòbil; però, sobretot, el projecte de convertir a Aras de los Olmos en el primer municipi d'Espanya autoproveït totalment per energies renovables; una fita que, sens dubte, posarà a aquest municipi en l'avantguarda de les polítiques energètiques i mediambientals de cara al pròxim futur.

L'enllaç d'inscripció es troba en la següent pàgina.