càtedres institucionalsUniversitat de València Logo del portal

La Càtedra de Privacitat i Transformació Digital Microsoft-Universitat de València imparteix amb èxit un curs professionalitzador en la Facultat de Dret

  • 2 de juny de 2020
Image de la noticia

Entre el 8 i el 29 de maig ha tingut lloc un curs en línia que ha completat la formació pràctica de 35 estudiants de diferents titulacions de la Facultat de Dret de la Universitat de València.

La Càtedra de Privacitat i Transformació Digital Microsoft-Universitat de València ha desenvolupat durant el mes de maig, mitjançant la modalitat en línia, un curs bàsic sobre el marc regulador de la protecció de dades. Aquesta formació ha sigut cursada per estudiants de practicum de la Facultat de Dret de la Universitat de València, i impartida per Ricard Martínez Martínez, director de la Càtedra de Privacitat i Transformació Digital Microsoft-Universitat de València.

Aquesta iniciativa s'emmarca en l'oferta formativa complementària de la Facultat per a les i els estudiants de pràctiques externes afectats per la declaració de l'estat d'alarma. Això permet, d'una banda, fer costat als nostres estudiants en l'objectiu d'aconseguir un alt grau de professionalització i, d’una altra banda, aportar els estàndards de qualitat i acreditació de les titulacions que la Facultat imparteix.

Els objectius del curs han sigut:

  1. Oferir una formació pràctica i professionalitzadora sobre el marc normatiu en protecció de dades personals
  2. Conéixer les obligacions bàsiques de responsables i encarregats del tractament en matèria de protecció de dades
  3. Oferir un nivell de coneixements que permeta

▪ col·laborar en l'execució de polítiques de protecció de dades

▪ identificar els processos de compliment normatiu en el disseny de nous processos de gestió que comporten tractament de dades personals

▪ identificar riscos, incidents o necessitats de suport en protecció de dades o seguretat

▪ ser capaç de liderar el compliment de la normativa de protecció de dades

▪ assumir rols de responsabilitat en la gestió de la informació

▪ col·laborar amb el delegat de Protecció de Dades en el desplegament de les polítiques de compliment normatiu en protecció de dades i seguretat

El director de la Càtedra de Privacitat i Transformació Digital Microsoft-Universitat de València agraeix l'esforç i el suport del personal de la Facultat i manifesta la seua satisfacció «amb un col·lectiu d'estudiants molt implicat i participatiu durant tota l'activitat». Subratlla, així mateix, com sens dubte els graduats “COVID” de la Facultat de Dret han manifestat amb això un alt nivell de resiliència, esforç i implicació que, sens dubte, «anuncia uns i unes grans professionals per al futur».

La Facultat de Dret mostra així mateix la seua satisfacció per la realització del curs, molt adaptat a les necessitats de l'alumnat en el marc de l'assignatura de pràctiques externes, pel seu enfocament professionalitzador, i agraeix el compromís de la Càtedra i del seu director, així com la implicació dels i les estudiants que han participat en la iniciativa.