càtedres institucionalsUniversitat de València Logo del portal

La Càtedra de Privacitat i Transformació Digital Microsoft-UV presenta un debat sobre l'aplicació del RGPD en la investigació universitaria

  • 6 de maig de 2019
La Càtedra Microsoft sobre Privacitat i Transformació Digital a la Universitat de València presenta el debat de la Universitat Espanyola sobre aplicació del RGPD en la investigació universitària “amb dades”

La Universitat Espanyola debat sobre l'aplicació del RGPD en la investigació universitària “amb dades” el 9 de maig a les 9 h en la Sala d'actes de la Biblioteca Gregori Maians (Campus dels Tarongers).

Experts de les universitats espanyoles i del sector privat protagonitzaran la Jornada sobre Protecció de Dades del pròxim 9 de maig. En la Jornada s'han inscrit més de 120 assistents de 30 universitats.

La Càtedra de Privacitat i Transformació Digital Microsoft de la Universitat de València organitza la Jornada ‘Investigació universitària i compliment normatiu del RGPD’, que se celebrarà dijous que ve 9 de maig en la Sala d'actes de la Biblioteca Gregori Mayans del Campus de Tarongers de la UV. L'activitat té com a objectiu últim determinar les necessitats de la investigació universitària per a construir un model de gestió funcional que garantisca la protecció de dades.

L'acte d'obertura serà a càrrec de Francisco Javier Palao, degà de la Facultat de Dret i Joaquín Aldás-Manzano, vicerector d'Estratègia, Qualitat i Tecnologies de la Informació de la Universitat de València i Gabriel López Serrano, director d'Assumptes Reguladors per a Microsoft Ibèrica, al qual seguirà una presentació dels objectius de la jornada a càrrec de Ricard Martínez, director de la Càtedra de privacitat i Transformació Digital Microsoft-Universitat de València.

Al llarg de la Jornada s'examinaran les necessitats els investigadors, els gestors de projecte i els responsables de les tecnologies de la informació i les comunicacions i la seguretat. D'altra banda, s'abordaran els aspectes ètics i l'impacte públic reputacional de les qüestions de protecció de dades personals en els mitjans de comunicació. En la sessió es concedirà un espai a les relacions entre la indústria i la investigació universitària amb especial consideració a les garanties del dret fonamental a la protecció de dades en la investigació. La jornada finalitzarà avaluant l'impacte del Reglament General de Protecció de Dades i la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de Protecció de Dades Personals i garantia dels drets digitals.

«Volem oferir als assistents un escenari de diàleg similar al que es produiria en un procés de disseny d'un projecte d'investigació que aplicació el principi de protecció de dades des del disseny i per defecte i garantisca una investigació basada en el respecte i garantia dels drets fonamentals de les persones» assenyala Martínez. La jornada servirà per a posar en comú i conéixer les necessitats reals de tots els àmbits acadèmics i de gestió per a aplicar de manera correcta el RGPD a la investigació.

La qualitat dels ponents, investigadors, gestors i experts de reconegut prestigi, i la presència de 120 professionals procedents de 30 universitats diferents, hospitals, fundacions i centres d'investigació assegura un debat de qualitat altament productiu. La Càtedra de privacitat i Transformació Digital Microsoft-Universitat de València contribueix així a l'esforç del programa de Càtedres Institucionals de la Universitat de València (uvcàtedres) promovent el coneixement de la universitat espanyola i la societat en les seues àrees d'actuació.

Més informació en la web de la Càtedra de privacitat i Transformació Digital Microsoft-Universitat de València.

Inscripcions a cmicrosoft@uv.es