càtedres institucionalsUniversitat de València Logo del portal

La Càtedra PROTECPOL i l'Ajuntament de València presenten l'esborrany de la nova Ordenança de Civisme en l'espai públic

  • 22 de juny de 2018
Image de la noticia

El passat dia 21 de juny es va presentar en l'Ajuntament de València l'esborrany de la pròxima Ordenança de Civisme en l'espai urbà per la Regidor del Àrea de protecció ciutadana Anaïs Menguzzato i la Directora de la Càtedra PROTECPOL Paz Lloria. L'esborrany ha sigut elaborat per ambdues institucions i per part de la Universitat han participat les professores Paz Lloria (Dret penal), Beatriz Belando (Dret Administratiu), Virginia Pardo (Dret Processal), Sonia Rodríguez Llamas (Dret Civil) i el professor César Chaves (Dret Penal). 

L'ordenança té una finalitat específica: transformar la vida en la ciutat per a recuperar l'espai públic com un lloc de trobada. Es tractaran quatre àrees essencials per a millorar la convivència: el botelló, les deposicions de mascotes, la mendicitat coactiva i el grafitisme.

L'Ordenança vol ser transformadora i per a açò establirà, al costat de les sancions econòmiques la possibilitat de substituir-les o minorar-les amb algunes mesures alternatives: la mediació, la participació en voluntariat cívic i cursos de reeducació, en funció de la concurrència de determinats requisits.

A la vesprada es va mantenir una reunió amb les associacions de veïns, organitzacions de consumidors i representants dels comerciants per a presentar-los també el text i escoltar les seues demandes i necessitats.

Per a més informació clique ací