càtedres institucionalsUniversitat de València Logo del portal

La Càtedra PROTECPOL organitza les II Jornades sobre investigació criminal i drets fonamentals

  • 11 de gener de 2019
Image de la noticia

La Càtedra de Protecció Ciutadana i Policia Local (PROTECPOL) de la Universitat de València organitza la segona edició de les Jornades sobre la investigació criminal i els drets fonamentals, que se celebra hui 11 de gener a la Sala Tomás S. Vives Antón de la Facultat de Dret. El seu objectiu és l'anàlisi, per part d'experts de la Guàrdia Civil i la Policia Local, dels aspectes essencials de la investigació dels delictes. L'acte d'inauguració serà presidit per María Dolores Real, Vicerectora d'Innovació i Transferència; José Serrano, Comissari General de la Policia Local de València; i Paz Lloria, Directora de l'esmentada càtedra.

L'esdeveniment, sota la direcció de Paz Lloria García i Ángela Matallín Evangelio, està estructurat en quatre sessions i dos fòrums de debat. Nicolás Marchal Escalona, Coronel de la Guàrdia Civil, impartirà la conferència “Investigació criminal. De l'escena del crim al judici oral” a les 10h. Javier I. Reyes López, Magistrat d'Instrucció núm. 1 d'Alcalá de Henares, protagonitzarà la ponència “Investigacions tecnològiques. Drets fonamentals. L'era digital i l'entorn virtual” a les 11:30h. Ja a la vesprada, Ricardo Juan Sánchez, Professor Titular de Dret Processal de la Universitat de València, oferirà la sessió “Noves perspectives polític-criminals en la investigació del delicte” a les 16:30h. Finalment, José Gregorio Martínez Cárdenas, Policia Local, donarà la xarrada titulada “Investigació d'accidents de trànsit. Noves tecnologies” a les 17:30h.

Els objectius operatius de la Càtedra de Protecció Ciutadana i Policia Local (PROTECPOL) són els següents: 1) definició de les polítiques de seguretat pública mitjançant l'anàlisi rigorosa i objectiu, el desenvolupament d'anàlisis estadístiques sobre els successos i el seguiment de l'opinió pública respecte a la seguretat; 2) generació d'informació tècnica, així com demoscòpica, necessària per a ajustar els serveis públics a les demandes ciutadanes reals; 3) coneixement de l'evolució dels paràmetres fonamentals de la seguretat, de les amenaces i els conflictes socials; i 4) disseny d'un Pla Director, que reculla almenys els següents apartats seqüencials: recopilació de la informació base; la gestió i tractament estadístic de la informació; redacció d'informes d'anàlisis de situació; i programes de difusió-divulgació científica.

Informació de l’esdeveniment en aquest enllaç.