càtedres institucionalsUniversitat de València Logo del portal

La Càtedra SIEGE participa en la publicació d'un llibre sobre l'evolució de la UE des del Tractat de Maastrich

  • Unitat Web i Màrqueting
  • 17 d’abril de 2024
Portada del llibre
Portada del llibre

Este volum, titulat "Democràcia europea i mercat únic: 30 anys del Tractat de Maastricht", ha sigut dirigit per la Directora de la Càtedra, María Jesús García García.

La Cátedra Jean Monnet Services of General Economic Interest in the framework of social and democratic cohesion col·labora en la publicació del llibre Democracia europea y mercado único: 30 años del Tratado de Maastricht. El llibre ha sigut dirigit per la Directora de la Càtedra, María Jesús García García i publicat per l'editorial Thomson Reuters-Aranzadi.

El llibre analitza les aportacions efectuades pel Tractat de Maastricht després de la seua entrada en vigor, així com la seua eficàcia i vigència hui dia, a la llum de les noves circumstàncies i evolució del projecte comunitari. En esta obra, diferents experts en Dret comunitari de diferents estats membres de la Unió Europea analitzen, des de diferents àrees i perspectives jurídiques, les aportacions que en el seu moment va suposar el Tractat de Maastricht, i la seua repercussió en el procés d'integració europea, centrant-se sobretot en els aspectes relacionats amb l'evolució democràtica de la Unió Europea i en el procés d'integració econòmica des de les noves perspectives socials i mediambientals aportades per Maastricht.

En l'elaboració del llibre han participat destacats experts en Dret comunitari pertanyents a diferents universitats europees, entre ells el Professor Ennio Triggiani de la Universitat de Bari.