càtedres institucionalsUniversitat de València Logo del portal

La Càtedra UNESCO-UV Educació Global al Mediterrani participa en el programa de jornades ‘Educar ètica i filosòficament en contextos de conflicte’

  • Unitat Web i Màrqueting
  • 23 de març de 2023
Xiqueta sostenint una bola del món

El programa constarà de 3 jornades de formació i sensibilització que se celebraran els dies 28 d'abril, 5 i 12 de maig en la Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació. Aquest projecte pretén posar l'accent en la importància de l'educació per a la construcció d'una cultura de pau i una ciutadania solidària.

La recentment creada càtedra UNESCO-UV ‘Educació Global al Mediterrani. Estudis per a la Pau, la Interculturalitat i la Sostenibilitat’ participarà i col·laborarà en l'organització de les jornades ‘Educar ètica i filosòficament en contextos de conflicte, ferides i vulnerabilitat. Propostes des de la universitat per a una ciutadania solidària’.

Es tracta d'un programa de 3 jornades que comptaran amb la participació de membres integrants de Save the Children, la Fundació Iberoamèrica Europa i la Fundació Junts per la vida, entre altres, que donaran a conéixer a l'alumnat i al professorat de la UV tota la seua trajectòria, projectes, així com la possibilitat de participar en ells des del voluntariat. Els tallers exposaran, així mateix, el marc dels Objectius de Desenvolupament Sostenible i l'agenda 2030 i la importància que en ells adquireix l'educació ètica de la ciutadania per al desenvolupament de totes les persones en contextos de conflictes, ferides i vulnerabilitat.

La cultura de pau ha de construir-se des de l'educació, des de la formació en valors i el desenvolupament de pensament crític a la recerca de justícia social. És per això que aquest programa naix amb l'objectiu d'educar per al conflicte, és a dir, formar persones i ciutadans dins d'un clima de respecte i dignitat amb la intenció de fomentar la seua consciència solidària, generar un canvi social i construir relacions responsables.

L'acció consistirà en diverses jornades de formació i sensibilització. En aquestes activitats participarà professorat i alumnat provinent dels graus de Filosofia i Pedagogia, del Màster en Ètica i Democràcia i del Màster en Professor/a d'Educació Secundària. A aquestes jornades es convidarà a especialistes en desenvolupament humà per a la inclusió social i la ciutadania activa, que hagen destacat per la seua aportació mitjançant projectes aplicats en contextos de conflictes, ferides i vulnerabilitat. Les jornades tenen un eminent caràcter pràctic, dinàmic i proactiu, incloent-hi tallers i sessions participatives amb l'alumnat.

  • Planificació de les Jornades:
    • 28 d'abril de 2023
    • 5 de maig de 2023
    • 12 de maig de 2023
  • Lloc: Aula Magna de la Facultat de Filosofia i CC de l'Educació