
El 21 de juliol se celebra en el Centre Internacional de Gandia aquest seminari organitzat per la Càtedra de Bretxa digital de gènere de la Universitat de València i la Conselleria d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme (GVA), en el marc de la Universitat de Estiu de Gandia (UEG). La inscripció és gratuïta.
La Càtedra de Bretxa digital de gènere UV-GVA i la Universitat d'Estiu de Gandia (UEG) organitzen un curs sobre l'impacte que tenen les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) en la nostra societat i la seua relació amb les tasques de cura. Es tracta d'un seminari presencial de 5 hores, que se celebrarà el dijous 21 de juliol, de 10:45 a 18:00 hores, en el Centre Internacional de Gandia (C/ Tossal, 8. Gandia). La inscripció gratuïta es pot formalitzar via online.
El seminari titulat “L'ètica de les cures en l'era de la informació” està coordinat per la professora Anabel Forte Deltell (Departament d'Estadística i Investigació Operativa de la UV), directora de la Càtedra Bretxa Digital de Gènere UV-GVA. Les 5 hores del mòdul seran impartides per experts de la Universitat de València que abordaran l'ètica de les cures des de diferents disciplines. D'aquesta manera, Silvia Rueda Pascual (directora Territorial de la Conselleria d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme) analitzarà l'ètica de les cures des de la perspectiva del desenvolupament del programari. Victoria Vázquez Verdera (Departament de Teoria de l'Educació de la UV) tractarà la temàtica des de l'àmbit de l'educació. Ruth Mestre i Mestre (Departament de Filosofia del Dret i la Política de la UV), des del Dret. José Antonio Álvarez-Jareño (Departament d'Economia de la UV) des del camp de l'Economia. I Anabel Forte oferirà el punt de vista de les matemàtiques.
Tancar la bretxa digital no serà possible si no canviem el desenvolupament de programari cap a un model centrat en la persona
La coordinadora del curs, Anabel Forte, ha explicat que, en un món tan informatitzat com el nostre, moltes de les tasques que necessitem exercir en la nostra vida diària, incloses les tasques de cura personal o de cura a tercers, estan relacionades i supeditades a les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC). Una situació que s'ha vist accentuada després de la crisi de la Covid-19, ja que s'han fet encara més evidents les conseqüències negatives de la bretxa digital i la falta d'accés a les TIC.
En aquest context, el present curs té com a objectiu plantejar la necessitat d'un canvi social holístic que exigisca a les entitats públiques i privades fer un millor ús de les noves tecnologies i incorporar una major Diversitat, Equitat i Inclusió (DIE&I) que garantisca un accés equitatiu a les TIC.
“Tancar la bretxa digital no serà possible llevat que comencem a centrar-nos en tots els aspectes del desenvolupament de programari, posant a les persones en el centre del procés. I encara menys si no observem el procés des de totes les perspectives involucrades”, explica la directora de la Càtedra de Bretxa Digital UV-GVA: “Canviar el desenvolupament de programari cap a un model centrat en el social ajudarà a conformar l'Agenda 2030 sense deixar a ningú arrere sense importar el seu sexe, edat, o qualsevol altra situació personal, en aquest món cada vegada més digital”, sentència Anabel Forte.
- Coneix als ponents
- Accés a les inscripcions
- Universitat d'Estiu uvGandia
- Càtedra de Bretxa digital de gènere UV-GVA