
El pròxim 28 de novembre, la localitat valenciana d'Énguera acull aquesta jornada formativa organitzada per la Universitat de València. Aquesta trobada pretén promoure eines que permeten afrontar els nous reptes del S. XXI a través de l'educació i el turisme i, en concret en el cas d'Énguera, el turisme gastronòmic.
Aquesta jornada començarà a les 9:00 hores a la Casa de la Cultura d'Énguera. En l'acte inaugural participarà la vicerectora de Cultura i Societat de la UV, Ester Alba; l'alcaldessa d'Énguera, María Matilde Marín; el cap d'Àrea de Formació de Tursime Comunitat Valenciana, Javier Solsona; el coordinador de la Universitat de Tardor d'Énguera, Miguel Requena (UV), el director de l'IES d'Énguera i representants de la Diputació de València i Caixa Popular.
A continuació, la professora d'Economia Aplicada (UV) i directora de la Càtedra de Nova Transició Verda, Aurora Pedro Bueno, impartirà la conferència: “Gastronomia, sostenibilitat territorial i economia Local”.
Després d'ella, el seminari continuarà en l'IES d'Énguera amb una classe pràctica de gastronomia, en la qual Evarist Miralles, formador de la xarxa CdT Turisme Comunitat, abordarà la “cuina compromesa amb el territori”. Finalment, Mireia Pérez (Yapadú Produccions) impartirà la xarrada "Demà no hi ha classe".
La Universitat de Tardor d'Énguera (UOE) ha sigut organitzada pel Vicerectorat de Cultura i Societat de la Universitat de València, en col·laboració amb la Diputació de València, Caixa Popular, Turisme Comunitat Valenciana, l'Ajuntament d'Énguera i l'IES Énguera.