càtedres institucionalsUniversitat de València Logo del portal

La Fundació General de la Universitat de València participa en unes jornades de reflexió sobre els ODS

  • 30 de novembre de 2017
Image de la noticia

La Fundació General de la Universitat de València, a través de l’Àrea de Cooperació, va participar, el passat 29 de novembre, en les jornades ‘Reflexionant sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) en l’àmbit universitari de la Comunitat Valenciana’, organitzades per Alianza por la Solidaridad a la Universitat Politècnica de València.

Les jornades arrancaren amb la conferència inaugural del director general de Cooperació i Solidaritat de la Generalitat Valenciana, Federico Buyolo. A continuació, el delegat del Rector per a Cooperació de la Universitat de València, José Miguel Soriano, formà part de la taula redona ‘Objectius de Desenvolupament Sostenible a la Universitat: polítiques, estratègies i programes per a la seua integració’, on juntament amb altres expertes i experts en l’àmbit de la cooperació universitària al desenvolupament va debatre sobre la implementació d’aquestes polítiques i programes en les universitats públiques amb la finalitat d’integrar els ODS i els valors de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides en la comunitat universitària.

Després, hi hagué una segona taula redona per a reflexionar i debatre sobre la universitat valenciana com a agent formador de la ciutadania global. En aquest espai s’analitzaren les aportacions i reptes de la funció social de la universitat als valors de Desenvolupament Humà de l’Agenda 2030. En aquest debat participà el responsable de l’Àrea de Cooperació de la Fundació General de la Universitat de València, Ximo Revert, amb la ponència ‘Càtedra UNESCO i formació universitària: experiència i reptes del Taller Universitat-Ciutat-ODS: una manera de fer ciutadania per al desenvolupament des del patrimoni cultural’.

La jornada finalitzà per la vesprada amb una sèrie de tallers pràctics participatius amb l’objectiu d’aconseguir un treball interuniversitari en xarxa per al compliment de l’Agenda 2030.