càtedres institucionalsUniversitat de València Logo del portal

Presentació oficial de la Càtedra d’Economia del Bé Comú de la Universitat de València

  • 22 de juny de 2017
Catedra EBC

El dijous 29 de juny es presenta de forma oficial la nova Càtedra d’Economia del Bé Comú de la Universitat de València. L’acte, a partir de les 16.30 de la vesprada, tindrà lloc al saló d’actes de l’edifici de Rectorat i comptarà amb la presència de diverses personalitats polítiques i acadèmiques.

Els encarregats de fer la presentació institucional de la Càtedra seran el Conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball de la Generalitat Valenciana Rafael Climent, el Vicerector d’Internacionalització i Cooperació de la Universitat de València Guillermo Palao, el Degà de la Facultat d’Economia de la UV José Manuel Pastor, el Director del Departament de Direcció d’Empreses Juan José Renau Piqueras de la Universitat de València Juan Francisco Martínez Pérez, i la Presidenta de l’Associació Valenciana de l’Economia del Bé Comú María Amigo Pérez.

A continuació tindrà lloc una conferència impartida per Christian Felber, creador del concepte d’Economia del Bé Comú, i que portarà per títol “L’Economia del Bé Comú: present i futur”. Aquesta conferència estarà moderada per Francisco Álvarez Molina, Director General d’Economia, Emprenedoria i Cooperativisme de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball de la Generalitat Valenciana, i presentada per Joan Ramon Sanchis Palacio, director de la Càtedra d’Economia del Bé Comú de la Universitat de València.

La Càtedra d’EBC té com a principal objetiu el de difondre els principis i valor de l’Economia del Bé Comú, on els interessos generals primen sobre els interessos particulars i es dóna una major importància al treball i les persones que al capital i els diners. Amb aquesta Càtedra es pretén també crear un espai de debat i discussió que pose en qüestió el model actual i propose alternatives sostenibles des del punt de vista econòmic, social i ecològic.