càtedres institucionalsUniversitat de València Logo del portal

Publicada una nova píndola del projecte pin_jove: 9 Escenaris digitals i joventut

  • Unitat Web i Màrqueting
  • 7 de maig de 2024
 

Ariadna Fernández Planells, professora de Comunicació Audiovisual de la Universitat Politècnica de València, reflexiona sobre com afecta el factor tecnològic al treball amb joves.

Les noves generacions empren les tecnologies de la informació i la comunicació per a relacionar-se, aprendre, empoderar-se, participar, divertir-se... 

Però, són realment natius digitals els joves? I com podem aprofitar els seus coneixements tecnològics per treballar amb ells?

La tecnologia, i l’ús que fem d’ella, pot convertir-se en punt de trobada entre adults i joves. Per a això hem de deixar de costat tant els plantejaments excessivament alarmistes, com els massa optimistes. I alhora hem de valorar equitativament els possibles riscos i potencialitats de la incorporació de les TIC en la vida diària dels joves.

Els i les adolescents no soles han de ser protegits, han de ser, sobretot, dotats d'habilitats per interaccionar amb els mitjans d’una manera madura, autònoma i crítica.

Consulta aquesta i la resta de píndoles de la primera temporada del projecte pin_jove de la Càtedra Joventut a la secció pin_jove.

 

Logo de la càtedra joventut uv
Logo de la Càtedra Joventut UV