El 26 de setembre la Càtedra d'Economia del Bé Comú de la Universitat de València (UV) i S3C Triple Impacte organitzen este esdeveniment de gran rellevància per a la cadena alimentària.
Lloc i data de realització: Jardí Botànic de la Universitat de València. Dijous, 26 de setembre de 2024 de 9 a 13:30h.
En commemoració del Dia Internacional de Conscienciació sobre la Pèrdua i el Desaprofitament d'Aliments, la Càtedra d'Economia del Bé Comú de la Universitat de València (UV) i S3C Triple Impacte, en col·laboració amb el Vicerectorat de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable, i la Càtedra d'Empresa i Humanisme de la UV, organitzen este esdeveniment de gran rellevància per a la cadena alimentària.
L'objectiu d'esta jornada és sensibilitzar a la societat i al sector empresarial sobre la importància de reduir el desaprofitament d'aliments, alineant-nos amb els Objectius de Desenrotllament Sostenible (ODS), en particular l'ODS 12, meta 12.3.
Al llarg de l'esdeveniment, s'abordaran investigacions en este àmbit i temes crucials com el marc legal, les bones pràctiques i les aliances estratègiques necessàries per a enfrontar este desafiament global.
Ens proposem promoure pràctiques sostenibles al llarg de tota la cadena alimentària, involucrant a tots els actors clau. Comptarem amb la participació d'experts, acadèmics, representants de la indústria alimentària i diverses entitats de la cadena de valor, els qui compartiran els seus coneixements, experiències i estratègies efectives.
Esta trobada pretén fer una diferència significativa en la lluita contra el desaprofitament alimentari i contribuir a un planeta més sostenible i just per a tots. La responsabilitat de previndre, mitigar i controlar les pèrdues i el desaprofitament d'aliments recau en tota la cadena de valor del sector alimentari, per això, des de la universitat sentim la corresponsabilitat d'agilitzar mesures que contribuïsquen a un model de distribució, fabricació i consum més responsable i respectuós amb el medi ambient.
Imatges: