Congrés internacional ‘Dones i literatura entre l’Edat Mitjana i el Renaixement’, en La Nau

Sor Isabel de Villena.

La Universitat de València acull el Congrés internacional ‘Dones i literatura entre l’Edat Mitjana i el Renaixement’, entre dimarts 6 i divendres 9 de setembre. L’acte, organitzat per la Institució Alfons el Magnànim de la Diputació de València, es realitza en l’Aula Magna de La Nau. Entre els comités científic i assessor hi ha professors i catedràtics de la Universitat com Antoni Ferrando, Rafael Beltrán i Albert Hauf.

El congrés, en el qual medievalistes de tot el món analitzaran el paper de la dona en la literatura, compta amb la col·laboració de la Universitat de València, la Conselleria de Cultura i Turisme de la Generalitat Valenciana i l’Obra social de Caixa Mediterrani, amb el patrocini de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i la participació de Renfe.

La Institució Alfons el Magnànim ha organitzat el congrés amb motiu de la celebració de l’Any Isabel de Villena. Dues dones amb una vinculació molt especial amb València -La Reina Maria, que va governar la Corona d’Aragó des del Palau Reial València, i l’abadessa del Convent de la Trinitat, escriptora, prima i amiga personal de la reina, sor Isabel de Villena- tindran un protagonisme especial al congrés.

La Llotja de Mercaders de València ha acollit la sessió inaugural del congrés, el dia 6 de setembre, a les 19 hores. Les sessions científiques i literàries continuen els dies 7, 8 i 9 a l’Aula Magna del Centre Cultural de la Universitat de València.

Amb aquesta trobada internacional, la Diputació de València amplia la seua programació intel·lectual i científica iniciada el 2008 amb la celebració de l’Any Jaume I i els actes commemoratius del 550 Aniversari de la mort del Rei Alfons el Magnànim (V d’Aragó i I de Nàpols i Sicília) i continuada el 2009 i 2010 amb sengles congressos internacionals dedicats al poeta Ausiàs March, coincidint amb el 550 aniversari de la seua mort, j a Joanot Martorell i la seua novel·la Tirant lo Blanch, amb motiu del 520 aniversari de la seua primera edició en valencià.

Les jornades internacionals seran sessions acadèmiques i de debat intel·lectual al voltant d’un programa que inicialment es divideix en tres eixos: “El món de la dona al segle XV”, “Dones en la literatura” i “Mirades al voltant de la dona”.

El Comitè Científic del Congrés, la coordinació general del qual corre a càrrec de Ricard Bellveser, està format pels doctors universitaris, professors Robert Archer (King’s College), Antoni Ferrando (AVL-Universitat de València), Eduard Mira (Universitat d’Alacant), Danielle Régnier-Bohler (Universitat Bourdeaux III) i Maria Soledad González Felip (AVL).

El Comité assessor està format per Rafael Beltrán (Universitat de València), Vicent Martines (IVITRA-Universitat d’Alacant), Dominique de Courcelles (CNRS. France), Danielle Régnier-Bohler (Universitat de Bordeus III) i Albert Hauf (AVL).
 

El programa del congrés es pot consultar complet ACÍ.

Last update: 7 de september de 2011 07:51.

News release