La Càtedra Ciutat, InnDEA i associacions empresarials plantegen com incentivar la innovació empresarial

Equip que realitzarà l'estudi.

La Càtedra Ciutat de la Universitat de València i la Fundació InnDEA (entitat promoguda per l'Ajuntament de València) van reunir el passat 1 de març els representants de les principals associacions empresarials valencianes, amb la finalitat d'arreplegar els seus suggeriments de cara a la realització d'un ‘Estudi de necessitats empresarials per a la Innovació en la ciutat de València’.

El treball serà desenvolupat per un equip d'investigadors de la Universitat, dirigit per la Directora de Càtedra Ciutat, Amparo Cervera.

La Càtedra Ciutat de la Universitat de València, que dirigeix la Dra. Amparo Cervera (catedràtica de Comercialització i Investigació de Mercats), va ser creada per conveni amb l'Ajuntament de València amb l'objectiu de fomentar la participació de la comunitat universitària en el desenvolupament estratègic de València per a un major progrés de la ciutat i la seua àrea d'influència.

D'acord amb aquesta línia de treball, divendres passat 1 de març la Càtedra Ciutat UV juntament amb InnDEA València (fundació promoguda per l'Ajuntament per a la Promoció Estratègica, el Desenvolupament i la Innovació Urbana), es van reunir amb representants de les principals empreses valencianes per a traçar les línies bàsiques de l'estudi que realitzarà la Universitat.
En la reunió de treball, les agrupacions empresarials valencianes -entre les quals es troben la Confederació Empresarial Valenciana (CEV), la Cambra de comerç, el Centre Europeu d'empreses Innovadores de València (CEEI València) o el Parc Científic de la UV, entre d’altres- van aportar suggeriments per a la realització de “l’Estudi de necessitats empresarials per a la Innovació en la ciutat de València”, que serà confeccionat per un grup d'especialistes de la UV, dirigit per la Directora de Càtedra Ciutat, Amparo Cervera.

Beatriz Simón, regidora d'Ocupació i Innovació de l'Ajuntament de València, va assenyalar que aquesta reunió és una activitat més que es realitza en el marc del projecte Càtedra Ciutat de la UV per a “donar un enfocament més pràctic al projecte i que ha servit per a presentar a les principals associacions empresarials una iniciativa per a conèixer els recursos i capacitats de les empreses pel que fa a gestió del coneixement, gestió del talent, orientació a l’emprenedoria sostenible, internacionalització, gestió de la innovació i resultats de la innovació”.

La regidora va subratllar que tant la reunió de l'1 de març com l'estudi “nodreixen el Pacte Local per la Innovació”, que es va signar el passat 10 de desembre i aglutina als principals actors del sistema local de R+D+i (Universitat de València, Cambra de comerç, Fira València, l'Autoritat Portuària, centres d’investigació, associacions empresarials, entre altres). El propòsit d'aquest acord és fer de la innovació el motor del desenvolupament socioeconòmic i del progrés humà de la ciutat: buscant l'excel·lència en la formació i en aquells àmbits d’investigació amb potencial, treballant per traslladar l'aplicació pràctica de la innovació i la investigació a la vida quotidiana de la societat valenciana.

El vicerector de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València, Jorge Hermosilla, va reivindicar el compromís de la Universitat amb el suport a iniciatives de col·laboració entre Universitat-Administració-Empresa. Jorge Hermosilla va valorar la combinació entre investigació, formació i divulgació que comporta l'activitat de la Càtedra Ciutat de València 2013, a més, va assegurar que el seu vicerectorat col·laborarà amb la difusió de la feina que realitza la càtedra amb una publicació posterior. El vicerector va assenyalar també la importància d'una reflexió sobre la innovació de les nostres empreses en un context de profunda crisi econòmica.

Amparo Cervera va ser l'encarregada de presentar l'estudi -les conclusions del qual seran presentades al setembre, juntament amb la publicació que elaborarà la UV- a les organitzacions empresarials. L'estudi consistirà en un diagnòstic nou des del punt de vista de recursos i capacitats empresarials en àrees de la innovació com a gestió del talent, internacionalització, gestió de l'aprenentatge i orientació emprenedora sostenible. La catedràtica de la Universitat de València va explicar que es tracta d'una investigació en la què es realitzaran un total de 200 enquestes a gerents d'empreses seleccionades aleatòriament. Cervera va indicar que, precisament, eixa aleatorietat justificarà la representativitat del anàlisi i va aclarir que l'estudi no se centrarà en un sector en concret sinó que serà multisectorial.
 

Last update: 11 de march de 2013 10:47.

News release