La Fundación Cañada Blanch mostra a La Nau les 30 obres presentades per LaVAC al II Premi Adquisició

Common 2015. Xisco Mensua.

La Sala Acadèmia del Centre Cultural La Nau acull l’exposició ‘II Premi Adquisició Fundación Cañada Blanch (FCB)’, que s’inaugura aquest dimarts, 31 de març, a les 19:30 hores. En l’acte, Juan López-Trigo, president de la FCB, lliurarà el premi al guanyador d’aquesta segona edició, Xisco Mensua, amb l’obra ‘Common. 2015’.

Juan Viña, doctor en Medicina i membre del jurat; Olga Adelantado, presidenta de l’Associació de Galeries d’Art Contemporani de la Comunitat Valenciana (LaVAC); i el vicerector de Cultura i Igualtat de la Universitat de València, Antonio Ariño, també hi intervindran per a destacar, així mateix, la tasca de les tres institucions implicades a favor de la difusió de l’art contemporani i la consolidació d’aquest guardó. 
 
La FCB, amb aquest premi, busca “fomentar la difusió de la cultura en general i de l’art contemporani en particular, així com la tasca indispensable de les galeries d’art”. I per aconseguir el seu objectiu, enguany ha volgut mostrar al públic la qualitat de les obres que optaven al guardó, en una exposició única, amb 30 peces seleccionades per 19 prestigioses galeries com a parts especials de les seues col·leccions per a optar a aquest premi. Tindre el suport de la Universitat de València a través de la cessió de la sala d’exposicions més gran de La Nau ha estat fonamental per a assolir-ho. 
 
En la primera edició, López-Trigo va assegurar que el premi naixia amb “vocació de futur”, perquè “si volem que les galeries i els artistes reben suport i se’ls valore, no es pot fer només un any i de manera aïllada. Per això, esperem per a l’any que ve més propostes”. Hui, a més, totes tenen el premi de formar part d’aquesta exposició, que es podrà veure a la Sala Acadèmia fins el dia 2 de maig. 
 
La selecció la va realitzar un jurat compost per Lorena Corral, historiadora de l’art, comissària independent i directora de la Col·lecció d’Art Contemporani de la Fundación Coca-Cola; José Luis Clemente, historiador de l’art, professor del Màster en Producció Artística en Belles Arts de la Universitat de València i especialista en art contemporani; Juan López-Trigo, president de la Fundació Cañada Blanch; Carlos Pascual, patró de la FCB, notari i col·leccionista d’art; Juan Viña, patró de la FCB, doctor en Medicina i col·leccionista d’art; i Norberto Piqueras, responsable d’Exposicions del Vicerectorat de Cultura de la Universitat de València. 
 
Xisco Mensua, amb la seua obra ‘Common.2015’, impressió de tintes pigmentades sobre paper Hahnemühle Ultrasmoth 305 g, muntada sobre cartó ploma de 10 mm, recollirà aquesta vesprada el II Premi Adquisició FCB, juntament amb la seua galerista, Rosa Santos, i els artistes de les galeries Luis Adelantado, Aural, Benlliure, Isabel Bilbao, Alba Cabrera, Cànem, Espaivisor, Misterpink, Galeria del Palau, Parking Gallery, pazYcomedias, Punto, Rosalía Sender, Set Espaid’Art, EspaiTactel, Galeria Thema, TrentatresGallery i Galeria 9, que també han presentat obres. 
 
El treball de Xisco Mensua utilitza el temps com a espai on abocar i desenvolupar una sèrie de conceptes i temes complexos relacionats entre si. Matèries com la poesia, la filosofia, els mitjans de comunicació, l’educació i la infància, entre altres, són referències recurrents en les seues sèries de dibuixos, generalment políptics, pintures i collages. 
 
Així, en ‘Common.2015’ conviuen Blas de Otero, José María Goytisolo, Boris Pasternak, Jean Marie Straub, Danièle Huillet, Jean Tinguely, Niki de Saint-Phalle, Pier Paolo Pasolini, Wolf Vostell, Nam June Paik, Benjamin Patterson, Andy Warhol, Gilles Deleuze, Félix Guattari…, amb fotogrames d’‘El ángel exterminador’, de Luis Buñuel. 
 

Last update: 31 de march de 2015 11:39.

News release