Vicent Soler, reelegit degà de la Facultat d’Economia de la Universitat de València

Vicent Soler.

La Facultat d’Economia de la Universitat de València ha reelegit aquest divendres l’actual degà, Vicent Soler i Marco, per a un segon manament. La Junta de Centre ha votat la candidatura de Soler, que era l’únic presentat, per 40 votos a favor, 8 en blanc i 1 nul. L’equip deganal està integrat per Joaquín Aldás, Pedro Cillero, Salvador Castro, Dolores Forés, María Iborra, Dolores Montagud, Fidel León, Rosa Yagüe i José Manuel Pastor.

Vicent Soler va fer els estudis primaris a l’Escola Pública de Rocafort i de batxiller (becat) a l’Escola Pia del carrer de Carnissers de València. Llicenciat (1972) i doctor en Economia (1978) per la Universitat de València, així com ‘Research Scholar’ a la London School of Economics (1983), és catedràtic d’Economia Aplicada a la Universitat de València (Departament d’Estructura Econòmica). Ha estat director d’aquest departament entre 2001 i 2009. Imparteix docència en la universitat, de manera ininterrompuda des de l’any de la seua llicenciatura, el 1972 (en 1983, ho va fer al South Bank Polytechnic londinenc).
 
La seua tesi doctoral fou la primera que es presentà en valencià a la Facultat d’Econòmiques de València (febrer de 1978). La seua investigació ha anat centrant-se progressivament en l’àmbit de la geografia econòmica. Ha publicat individual o col·lectivament 20 llibres. Així mateix ha publicat més de mig centenar articles en diferents revistes científiques. És autor de nombrosos treballs sobre la societat i l’economia valencianes i, particularment, de la introducció i l‘epíleg de la segona (2001) i tercera edició (2003) de ‘La via valenciana’, d’Ernest Lluch, i director de llibre col·lectiu ‘Economia espanyola i del País Valencià’ (2004 i 2009).
 
Soler ha estat membre de consell de redacció de les revistes ‘Arguments’ i ‘Debats’. Ha estat president de la Secció Espanyola (AECR) de l’European Regional Science Association (ERSA), entre 2008 i 2012, la societat científica interessada en les relacions entre el territori i les activitats humanes. Havia presidit prèviament el Comitè Científic de dos congressos anuals de l’AECR. (2007 i 2008). Actualment, és membre del Consell de Redacció de la revista ‘Economía Industrial’. 
      
 

Last update: 6 de march de 2015 13:03.

News release