UVCulturaUV Logo del portal

Cartell de les jornades
III Jornades Internacionals de Cinema i Turisme

Cinema turístic espanyol i polítiques institucionals de desenvolupament.

 

Cinema turístic espanyol i polítiques institucionals de desenvolupament.

Des dels seus orígens el cinema va demostrar un enorme poder de captació dels imaginaris socials , ja que no només portava inscrit en el seu ADN la innegable condició de mass media , sinó que les singulars característiques dels seus modes de representació i recepció ho feien idoni. En aquest sentit , avui resulta evident l'extraordinària utilitat que han tingut les pel · lícules al llarg de la història del cinematògraf tant per difondre com per configurar la imatge dels diferents països i la seva gran eficàcia per a suscitar en els públics l'interès per conèixer-los. Sens dubte , la pregnància que exerceix el setè art sobre els espectadors el converteix en un factor determinant en la cadena de processos psicològics i protocols de tot ordre que regeixen l'activitat turística i determinen l'elecció d'una destinació per part del viatger potencial .

Aquesta capacitat del cinema per colonitzar l'imaginari , sigui individual o social , va ser percebuda molt aviat pels poders governamentals dels diversos països que van saber instrumentalitzar en pro dels seus interessos , entre ells , els referits al turisme . En el cas d'Espanya , és sabut que va ser un dels primers estats europeus a prestar atenció institucional al fet turístic i que també va existir un primerenc interès polític per servir-se de les pel · lícules com a mitjà de difusió i defensa de la imatge nacional enfront dels tradicionals estereotips amb què era dibuixada o percebuda des de l'exterior . Aquest interès governamental ha anat patint transformacions de diversa índole , no només d'acord amb les successives conjuntures històric - polítiques , sinó per la mateixa evolució del fenomen turístic en l'àmbit nacional i internacional .

Reflexionar sobre la naturalesa d'aquesta relació entre el cinema turístic espanyol de ficció i les polítiques institucionals de desenvolupament , des dels seus circumstàncies i intensitat al llarg del temps , és l'objecte de les III Jornades Internacionals de Cinema i Turisme.

 

Període de l'esdevenimentDe 14 de novembre de 2013 a 15 de novembre de 2013. Dijous i divendres de 09:30 a 20:00.

 
 
Lloc de realització

Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació

 
Organitza

CITur, Departament de Teoria dels Llenguatges i Ciències de la Comunicació.

www.uv.es/citur

 

Contacta ruhiflo@alumni.uv.es

 
Més informació