UVCulturaUV Logo del portal

Unint punts. Disseny llatinoamericà i disseny espanyol

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Unint Punts en la Valencia Disseny Week


Aquesta exposició s’organitza amb motiu de la segona edició de la Valencia Disseny Week (VDW), una iniciativa de l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV) que pretén situar València en l’agenda internacional dels esdeveniments semblants del sector del disseny, i que agrupa totes les iniciatives relacionades amb el disseny que es donen cita a la ciutat.

 

 

 

 

 

 

 

 

En aquest context, la Universitat de València col·labora amb la ADCV, promotora i organitzadora de l’exposició «Unint punts. Disseny llatinoamericà i disseny espanyol», comissariada pel dissenyador Luis Eslava amb la col·laboració de Juanico, i que pretén establir una xarxa creativa entre la cultura del projecte espanyola i llatinoamericana, mitjançant llaços lingüístics i culturals que ens identifiquen com a membres d’una cultura heterogènia, mestissa, però amb trets comuns: que més enllà del tòpic poden exemplificar-se en la voluntat i la creativitat.


Els protagonistes de l’exposició «Unint Punts» són col·lectius de dissenyadors consolidats i emergents com Surtido a Espanya, el col·lectiu Nel a Mèxic i Touch, amb seu al Brasil. L’exposició comptarà amb més de trenta treballs dels dissenyadors d’aquests col·lectius, que seran representats físicament a les taules redones i les presentacions per Marc Morro (Surtido), Héctor Esrawe (Nel Esrawe) i Zöe Melo (Touch)

 

 

 

 

AUTUMN, D'Odosdesign

 

 

 



Surtido és una plataforma independent que va sorgir a Barcelona l’any 2008 de joves dissenyadors d’objectes, i busca la interacció entre ells mitjançant accions comunes, com és ara: projectes amb empreses, exposicions col·lectives, tallers, publicacions, xerrades, reunions, etc. En l’actualitat compta amb més d’una trentena de dissenyadors associats, de procedència geogràfica diversa i que exposen els seus treballs en la seua web. La participació de Surtido en «Unint punts» es concreta en la mostra de la col·lecció de vinils decoratius anomenada «Surtido engancha», a través de la firma Unwhite, amb més de 20 propostes de dissenyadors diversos, com Attua Aparicio, Diego Ramos, Enrique Muda, Guillem Ferran, Iván Expósito, Luis Eslava, Macalula, Mar Ligos, Marc Morro, Mermelada Studio, Nieves Contreras, Odos Design, Óscar Diaz, Pepa Pedrol, Verónica Martínez, Yonoh i 2Creativo.


Más info: www.surtido.org

 

 

 

 

GRITO, DIGO y PIENSO, D'Enrique Muda

 

 

 



Nel és una plataforma d’experimentació formada per un col·lectiu de dissenyadors mexicans. El grup, fundat el 2004, funciona com un canal per a crear i exhibir projectes de disseny amb una important càrrega conceptual i lúdica, i produeixen peces que s’editen majoritàriament en sèries limitades.


Els dissenyadors que mostren els seus treballs són Ricardo Casas, Alejandro Castro, Héctor Esrawe, Emiliano Godoy i Cecilia León de la Barra.


Más info: www.nel.com.mx

 

 

 

 

PLAGAS BIBLICAS. 2010.
Participants: Ricardo Casas, Alejandro Castro, Héctor Esrawe, Emiliano godoy, Cecilia León de la Barra

 

 

 



Touch és una agència dirigida per Zöe Melo que col·labora amb dissenyadors emergents de tot el món i en particular amb Llatinoamèrica per a crear productes manufacturats estètics i sostenibles. Ha creat una xarxa de contactes i col·laboradors extensa per tot el món, alguns dels quals en tribus indígenes, sota el concepte eco-friendly (www.do-not-touch.com). Hi exposaran els seus treballs: Patricio Lix i Celeste Bernardini (Argentina), Gabriela Flores (Bolívia), Brunno Jahara, Cores da Terra, Domingos Tótora i Rodrigo Almeida (Brasil). Rodrigo Alonso (Xile), Clara Saldarriaga (Colòmbia) i Eugenio Menjivar (El Salvador).


Más info: www.do-not-touch.com

 

 

 

 

 

 

 


A banda de l’exposició, que es podrà veure a la sala Estudi General del Centre Cultural La Nau, hi haurà una taula redona sobre les confluències entre el disseny espanyol i el llatinoamericà «Xerrades entre creatius by Lladró», que organitzen conjuntament l’empresa de porcellana artística Lladró i la ADCV, amb la col·laboració de Fira Hàbitat València.


L’esdeveniment està organitzat per l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana gràcies al suport de Fira València, Universitat de València , IVEX i Fira Hàbitat València. L’activitat s’emmarca en el context de la Valencia Disseny Week (VDW) que organitza la ADCV amb el suport de l’IMPIVA, Generalitat Valenciana, FEDER i Fira València, i té lloc paral·lelament a la Fira Hàbitat València.