Logo de la Universitat de València Logo Delegació per a la Incorporació a la Universitat Logo del portal

OBERTA LA INSCRIPCIÓ PER A PARTICIPAR EN LA XXIV EDICIÓ DEL MATINAL DE L'EVOLUCIÓ

  • 19 d’abril de 2023
Image de la noticia

El dissabte 13 de maig de 2023 se celebrarà la XXIV edició del Matinal de l'Evolució a l'Auditori Joan Plaça del Jardí Botànic de la Universitat de València, organitzat per l'Institut de Biologia Integrativa de Sistemes I2SysBio (UV-CSIC) amb el suport de la Delegació per a la Incorporació a la Universitat (UV), el Servei de Formació Permanent i Innovació Educativa (UV), Unitat de Cultura Científica i la Innovació (UV), Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECyT), Ministeri de Ciència i Innovació, Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva (UV), Facultat de Ciències Biològiques (UV), Jardí Botànic (UV), Publicacions de la UV, Revista Mètode, Societat Catalana de Biologia, Institut d'Estudis Catalans i Fundació Joan Oro. 

La inscripció estarà oberta fins al 8 de maig i es pot realitzar en l'adreça  https://ir.uv.es/delegacio/Inscripcio_Matinal_23

La Jornada comptarà amb la participació de:

- Alma Bracho és doctora en biologia per la Universitat de València (UV) i, en l'actualitat, és professora ajudant doctor del Departament de Genètica de la Facultat de Ciències Biològiques de la UV i investigadora a l'Àrea de Genòmica i Salut de FISABIO. La seua trajectòria tècnica i investigadora s'ha desenvolupat, sobretot, en les aplicacions de la biologia molecular i evolutiva en epidemiologia molecular de virus d'interés en Salut Pública.

- Ximo Baixeras és professor titular de zoologia a la UV i membre de l'Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva des de la seua fundació. Entomòleg especialitzat en papallones, amb les quals ha explorat diversos aspectes biològics, inclosa la seua conservació. El seu treball de camp s’ha desenvolupat en països diversos, com ara Bolívia, Iran o Costa Rica, i ha visitat els principals museus del món. És un divulgador molt actiu i va dirigir l’exposició “Senyor Darwin, quina gran idea!” en col·laboració amb la Càtedra de Divulgació de la Ciència i la FECYT. Premi “Botànic Calduch 2015” a l’estudi de la Naturalesa (Fundació Omacha, Vila-Real).

- Juli Peretó és catedràtic de bioquímica i biologia molecular de la UV i membre de l'Institut de Biologia Integrativa de Sistemes I2SysBio (centre mixt Universitat de València-CSIC). Codirector fundador de l’I2SysBio i cofundador de l’spin-off Darwin Bioprospecting Excellence. Fou secretari i vicepresident d’ISSOL (International Society for the Study of the Origin of Life), societat que el va nomenar Fellow en 2014. El seu llibre més recent és Un planeta creatiu: com va començar la vida a la Terra i com la fabricarem en el laboratori (Institució Alfons el Magnànim, 2022).

Programa complet: 

09.15-09.30 Benvinguda

09.30-10.15 Alma Brancho Evolució de virus d'RNA

10.30-11.15 Ximo Baixeras Nèctar, color i sexe: les papallones segons Wallace

11.30-12.15 Pausa café

12.15-13.00 Juli Peretó Venim d'una química difusa 

13.15-14.00 Debat final moderat per Raquel Ortells

Més informació