Logo de la Universitat de València Logo Delegació per a la Incorporació a la Universitat Logo del portal

LA XVIII EDICIÓ DE L'OLIMPÍADA DE BIOLOGIA REUNEIX TELEMÀTICAMENT A PROP DE 200 PARTICIPANTS DE LA COMUNITAT VALENCIANA

  • 4 de març de 2021
Estudiantes y profesores participando en la prueba

Un total de 96 estudiants de Biologia de segon de batxillerat de 30 centres públics i privats de la província de València van participar divendres passat, 19 de febrer, en l'examen de la XVIII Olimpíada de Biologia - Fase Autonòmica, organitzada per la Facultat de Ciències Biològiques i per la Delegació per a la Incorporació a la Universitat.

La prova, es va realitzar simultàniament a Alacant amb 48 participants, a Castelló amb 48 participants i a València amb 96 participants, en total van participar 192 estudiants de la Comunitat Valenciana.

A la província de València, la prova es va realitzar en format telemàtic a través de l'Aula Virtual de la Universitat de València. L'alumnat va realitzar la prova en el seu centre, supervisat pels seus professors/es i tots ells connectats per videoconferència amb els membres del Comitè Organitzador de l'Olimpíada.

La prova va consistir en 100 preguntes tipus test relatives al contingut de Biologia dels programes de primer i segon de batxillerat.

La comissió acadèmica avaluadora de l'Olimpíada, constituïda per professorat de la Facultat de Ciències Biològiques, ha determinat a l'alumnat guanyador de l'Olimpíada de Biologia de València: Óscar Agustí Rubí (IES Benlliure), Jesús Martínez Aja (IES María Moliner), Álvaro Martínez Iranzo (Col. CEU San Pablo), Lucía Ortiz Badenes (Col. Mas Camarena), José Carlos Langa Serrano (IES Laurona), Adrián Berenguer Agustí (IES Benicalap), Pau Sabater Nácher (Col. Nuestra Sra. de la Salut), Graciela Cortés Delgado (IES Joanot Martorell), Pedro Hernández Reverter (IES Maria Enriquez) i Daniel Soler Castella (IES Pere Boil).

Els alumnes Óscar Agustí Rubí i Jesús Martínez Aja participaran en la FASE NACIONAL de l'Olimpíada de Biologia que es realitzarà de manera telemàtica de l'11 al 14 de març de 2021. La Universitat del País Basc és la responsable de l'organització de la XVI Olimpíada Espanyola de Biologia.

Del total de participants en la Fase Nacional, se seleccionaran els vuit millors classificats que representaran Espanya en les fases internacionals de 2021. Aquests estudiants rebran durant una setmana una preparació específica, teòrica i pràctica, per a participar en les fases internacionals.

Els quatre primers classificats representaran a Espanya en la XXXII Olimpíada Internacional de Biologia (IBO 2021) que se celebrarà del 18 al 25 de juliol de 2021. El país responsable de la seua organització és Portugal.

Els quatre segons classificats representaran a Espanya en la XIV Olimpíada Iberoamericana de Biologia 2021 (OIAB 2021) que se celebrarà, de manera telemàtica, durant la primera quinzena del mes de setembre de 2021. El país responsable de la seua organització és Costa Rica.

La Universitat de València felicita a tot l'alumnat i professorat participant, especialment als guanyadors, pel seu esforç, dedicació i implicació que ha permès dur a terme amb èxit la XVIII Olimpíada de Biologia 2021.

La Comissió Organitzadora de l'Olimpíada de Biologia de València 2021 ha volgut agrair la participació de l'alumnat i del professorat en aquest any tan complicat, amb l'edició d'un vídeo, que podeu visualitzar en aquest enllaç.

 

Llista d'enllaços: