University of Valencia logo Logo Delegation for University Integration Logo del portal

LA UNIVERSITAT DE VALÈNCIA LLIURA ELS PREMIS DE LA XX EDICIÓ DE L’OLIMPIADA DE BIOLOGIA I LA XIV EDICIÓ DE L’OLIMPIADA DE GEOLOGIA 2023

  • April 5th, 2023
Guanyadores i guanyadors Olimpíades de Biologia i de Geologia 2023

El divendres 31 de maig de 2023 la Universitat de València va lliurar els premis a l’alumnat guanyador de la XX Olimpíada de Biologia i la XIV Olimpíada de Geologia del 2023.

La Facultat de Ciències Biològiques i la Delegació per a la Incorporació a la Universitat han organitzat enguany la XX Olimpíada de Biologia i la XIV Olimpíada de Geologia amb l’objectiu fonamental d’estimular l’estudi de les ciències biològiques i geològiques entre els joves, premiar l’esforç i l’excel·lència acadèmica, divulgar ambdues ciències i servir de punt de trobada entre l’ensenyament secundari i la universitat.

En aquesta ocasió, i amb motiu de la celebració de la XX Olimpíada de Biologia UV a més de les ajudes a l'estudi que podran obtenir els deu millors classificats en la Fase Local de la XX Olimpíada de Biologia (segons bases publicades), se sumaran deu Esments Especials i, tots ells, tindran l'oportunitat de participar en activitats orientades a l'estímul de vocacions científiques.

En aquesta vintena edició de l’Olimpíada de Biologia, només a la província de València hi van participar 275 estudiants de biologia de segon de batxillerat de centres públics i privats.

Els guanyadors de l’Olimpíada de Biologia de València són els següents:

Carolina Guillén Villarejo (IES María Enríquez), Carlos Albuixech Bonet (IES Eduardo Merello), Celia Lafuente Alcázar (Col. Nuestra Sra. Del Pilar), Gemma Picot Pavía (IES Pere d’Esplugues), Celia Lian Domingo Martí (Col. Santo Tomás de Villanueva), Alba Baldomero Hilla (IES Malilla), Lía Arencibia Flores (IES Isabel de Villena), Pablo Martínez Gago (IES Districte Marítim), Marcos Valera Contelles (IES La Vereda) i Sonsoles Zubieta Galeano (IES Arabista Ribera).

Carlos Albuixech Bonet va obtenir medalla d’Or i Carolina Guillén Villarejo va obtenir medalla de plata en la  XVIII Olimpíada Espanyola de Biologia que es va organitzar en la Universitat Autònoma de Barcelona del 23 al 26 de març.

A més es van lliurar deu Esments Especials de l’Olimpíada de Biologia, són els següents:

Ximo Prats Martínez (IES Pere d’Esplugues); Azalea Gómez Plana, Sabina Plasencia Martínez i Marta Cubero Mesonero (IES Benlliure); Víctor Fernández Bayarri (Col. Nuestra Sra. Del Pilar); Gabriel Candil Tejedor i Ignacio Navarro Ortiz (IES San Antonio de Benageber); Anhui Li (Col. Santo Tomás de Villanueva); Albert Pérez Sabater (IES Districte Marítim) i Irene López Gavilá (IES María Enríquez).

Així mateix, es va celebrar a la Facultat de Biologia la catorzena edició de l’Olimpíada de Geologia. S’hi van presentar 107 estudiants de primer i segon de batxillerat de centres públics i privats de la província de València.

L’examen es va realitzar el passat 27 de gener a la Sala Charles Darwin de l’Aulari Interfacultatiu del Campus de Burjassot de la Universitat de València.

Els guanyadors de l’Olimpíada de Geologia són els següents:

Núria Martínez Palanca (IES Benicalap), Ruth Gómez Pericás (IES Camp de Túria), Claudia Fort Lloria (IES Benicalap) i Marcos Diaz Ferri (Col. La Concepción).

A més, les estudiantes Irene Makay García (IES Veles e Vents), Lydia Asensio Barato (IES Benicalap), Laia Rubio Díaz (IES Camps de Morvedre) i Irene Rodas Belmar (IES Veles e Vents) han rebut una menció especial pels seus excel·lents resultats.

Els tres primers classificats de la nostra fase local varen participar com a representants de la Comunitat Valenciana en la XIV Olimpíada Espanyola de Geologia que es va realitzar el 25 de març al Campus de la Universitat de Jaén.

El divendres 31 de març, a les 17.30 hores, va tindre lloc a la sala Charles Darwin de l’Aulari Interfacultatiu del campus de Burjassot de la Universitat de València, l’acte de lliurament de premis de la XX Edició de l’Olimpíada de Biologia i de la XIV Olimpíada de Geologia. La Universitat de València concedeix als guanyadors una ajuda per a l’estudi per valor de 1.000 €. Aquesta ajuda es farà efectiva únicament en el cas que l’estudiant guanyador/a s’haja matriculat en el primer curs, en una titulació de grau, en un centre propi de la Universitat de València.

L’acte va estar presidit per Carmen Baño Aracil, degana de la Facultat de Ciències Biològiques i seran presents M. José Lorente Carchano, Delegada de la Rectora per a la Incorporació a la Universitat, Francisco J. Espinós Gutiérrez, degà del Col·legi de Biòlegs de la Comunitat Valenciana, Raquel Ortells Bañeres coordinadora de la Olimpíada de Biologia i Ignacio Valenzuela Ríos, coordinador de l’Olimpíada de Geologia.