Logo de la Universitat de València Logo Departament d'Enginyeria Química Logo del portal

El Grup d’Investigació en Enginyeria Ambiental (GI2AM) del Departament d’Enginyeria Química de la Universitat de València va iniciar la seua marxa en el camp de la Biotecnologia Ambiental en 2002. Al llarg d'aquests anys el grup GI2AM ha centrat el seu treball en la investigació, l'anàlisi, el disseny i l'aplicació de Processos Sostenibles per al tractament d'emissions industrials a l'aire i a l'aigua, i en la valorització d'efluents i residus per a la producció de bioenergia i biocombustibles.

Som un equip consolidat i reconegut internacionalment, que disposa d'uns laboratoris excel·lentment equipats i disposem d'una amplíssima experiència en la coordinació i gestió de Projectes d'I+D+i tant Nacionals com Internacionals, i amb una àmplia xarxa de contactes i col·laboracions amb grups nacionals i internacionals de referència.

Els objectius cientificotècnics del grup GI2AM són:

  • Producció de biocombustibles i productes d'alt valor afegit per valorització de residus.
  • Producció de bioenergia per valorització d'efluents.
  • Desenvolupament de processos sostenibles per al tractament d'emissions industrials a l'aire.
  • Desenvolupament de processos sostenibles per al tractament d'emissions industrials a l'aigua.

Les línies d’investigació del grup GI2AM són:

  • Producció de biocarburants 2G i 3G a partir de la valorització de residus lignocelulósics i biomassa algal. Estudi i optimització de totes les etapes del procés: pretractament, hidròlisi enzimàtica, fermentació amb diferents configuracions i recuperació in-situ per gas d'arrossegament i/o pervaporació.
  • Producció de productes d'alt valor afegit a partir de la valorització de residus i residus lignocelulósics. Estudi i optimització de totes les etapes implicades: pretractament, hidròlisi enzimàtica, fermentació i recuperació.
  • Reciclatge d'emissions de compostos orgànics volàtils en bioenergia. Desenvolupament, optimització i canvi d'escala de la nova tecnologia de tractament: el Biolavador Anaerobi per a la valorització d'efluents gasosos de compostos orgànics volàtils en biometà. S'ha desenvolupat aquesta tecnologia des de TRL2 fins a TRL8.
  • Eliminació d'emissions de compostos orgànics volàtils i olors en aire. Disseny, anàlisi i optimització de processos de tractament a escala de laboratori i posterior transferència a escala industrial. Destaca la línia de treball amb les biotecnologies emergents Biofiltres i Filtres Biopercoladors i la seua combinació amb altres tecnologies físic-químiques. S'ha desenvolupat la tecnologia de filtre biopercolador des de TRL3 fins a TRL9.
  • Eliminació de compostos orgànics volàtils en emissions i en aire indoor. Disseny i optimització de la tecnologia d'Oxidació Fotocatalítica a escala de laboratori i realització de proves escala industrial.
  • Bioadsorció de metalls pesants en aigua. Disseny i optimització del procés d'adsorció de metalls pesants en aigua emprant bioadsorbents.
  • Recuperació de metà d'efluents líquids. Desenvolupament, anàlisi i optimització de contactors de membranes per a la recuperació de metà dissolt en efluents líquids.
  • Modelatge matemàtic i simulació de processos. Desenvolupament de models matemàtics i la seua integració en simuladors industrials comercials per al disseny i predicció de les tecnologies de tractament estudiades.
  • Anàlisi microbiològic. Estudi del seguiment de les poblacions microbianes desenvolupades en els diferents processos biològics mitjançant l'aplicació d'eines de biologia molecular (Seqüenciació massiva, PCR quantitativa, DGGE, FISH, entre altres)

Components del grup:

Dra. Gabaldón García, Carmen (Directora)

Dr. Álvarez-Hornos, Javier

Dra. Marzal Domenech, Paula

Dr. Peñarrocha Oltra, Josep Manuel

Dra. San-Valero Tornero, Pau

Arcís Carayol, Adrián

García Puchol, Mario

Lindo Donet, Fabio

Ortega Camino, Alejandro

Silvestre López, Carlos

Poquet Teruel, Marcos

Més informació: www.uv.es/giam