Logo de la Universitat de València Logo Departament de Geografia Logo del portal

CURS CEFIRE

ACTUALITZACIÓ TEÒRICO-PRÀCTICA EN GEOGRAFIA FÍSICA D'ESPANYA (2n BATXILLERAT)

El curs té per objecte presentar una actualització i posada a punt dels continguts teòrico-pràctics que estan recollits en el desenvolupament curricular en Geografia Física d'Espanya, que s'imparteix en 2n curs de Batxillerat. Amb això es pretén apropar al professorat que imparteix aquesta matèria a alguns dels avanços que s'han produït en el coneixement d'aquest camp. La finalitat última és aportar-los noves estratègies educatives que, al seu torn, els permeta potenciar l'ensenyament i pràctica docent de la geografia física, així com facilitar una millor comprensió de les dinàmiques en el medi físic.

Aquest curs és una clara aposta per la potenciació de la component pràctica, ben implementada amb els continguts teòrics. L'interès és ajudar a la millora de les capacitats en l'ús d'eines, fonts d'informació i dades, que faciliten l'ensenyament de la geografia física i la seua fàcil transferència a l'aula. Els sis mòduls treballats són: 1. Grans Unitats del relleu, 2. Clima, 3. Vegetació, 4. Riscos naturals, 5. Aigua, 6. Problemes i solucions ambientals. S'imparteix en modalitat online.

Tots els mòduls estan preparats amb una estructura molt similar. Cadascun d'ells compta amb un vídeo de “presentació del mòdul”, on s'explica i detalla com s'ha organitzat, és a dir, quins continguts i conceptes clau estan desenvolupats en cadascun dels apartats, quins materials s'han utilitzat, quins exercicis s'han de realitzar i quins d'ells són entregables per a la seua avaluació.

A més, en cada mòdul l'alumne/a trobarà un llistat de bibliografia, que li pot ser d'utilitat en el futur de la seua pràctica docent, donat que es tracta de treballs que complementen i profunditzen en els temes treballats.

Encara que el curs disposa d'un fòrum general, cada mòdul disposa d'un fòrum específic. És molt convenient que l'alumne/a l'utilitze tant per a plantejar dubtes sobre els continguts i pràctiques estudiades, com per a obrir o participar en un col·loqui-debat sobre qualsevol dels temes impartits en el mòdul. En aquest sentit són diversos els temes del curs que poden ser actualitat. Alguns poden estar fins i tot presents en els mitjans de comunicació durant el període d'impartició del curs. Per descomptat, tot això suposa un enriquiment en les temàtiques, que el docent també pot portar després a l'aula.