Logo de la Universitat de València Logo Departament d'Història de l'Art Logo del portal

El Departament d'Història de l'Art

La pàgina web del Departament d'Història de l'Art de la Universitat de València pretén ser una finestra informativa, útil i oberta als canvis i novetats que sorgeixin al voltant de la nostra diversa i variada activitat acadèmica. Està destinada a estudiants, professorat, personal investigador, personal d'administració i resta d'usuaris/usuàries interessats/des. S'hi troben dades d'ubicació i contacte del personal que compon el Departament, de la seva organització funcional i reglaments, de la representació estudiantil, de les comissions executives i consultives, etc. A més, conté temes relacionats amb la docència (plans d'estudi, sistema intern de garantia de qualitat, pràctiques, mobilitat ...) en el Grau i en el Màster, amb el programa de Doctorat, amb la memòria d'investigació anual efectuada des del Departament, amb la nostra revista Ars Longa, amb les càtedres institucionals "Demetrio Ribes" i "Ignacio Pinazo" en què participem, amb l'organització d'exposicions, seminaris, congressos, jornades, activitats complementàries, publicacions, etc.

Després d'anys de canvis importants en la universitat espanyola a causa de la seva adequació obligada a l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES) amb les pautes marcades pel procés de Bolonya (1999-2010), les noves titulacions ja es troben implantades i en marxa. En concret, paral·lelament a l'extinció progressiva de l'antiga llicenciatura, el nostre Grau en Història de l'Art va començar la seva marxa en el curs 2009-2010 i la primera promoció va obtenir el títol a 2012-2013. El Departament d'Història de l'Art també participa amb diferents matèries en el Grau en Història, al Geografia, al Filosofia, en el d'Estudis Hispànics, en el de Turisme i en el de Ciències Gastronòmiques.

Pel que fa al Postgrau, el Departament d'Història de l'Art organitza i assumeix majoritàriament el Màster oficial en Història de l'Art i Cultura Visual, interuniversitari (UV-UJI) que va començar la seva impartició en 2009-2010 i va ser reacreditat amb qualificació excel·lent per l'AVAP en 2014 (web pròpia: http://www.uv.es/masterarte). El nostre Departament coordina i es responsabilitza de l'itinerari de Conservació Preventiva del Màster oficial en Patrimoni Cultural: identificació, anàlisi i gestió de la Facultat de Geografia i Història (web pròpia: http://www.uv.es/mpc). També participa en el Màster oficial en Cooperació al Desenvolupament (en col·laboració amb les cinc universitats públiques de la CV) (web pròpia: http://www.uv.es/uvweb/master-cooperacion-desarrollo/es/master-universitario-cooperacion-al-desarrollo-1285903597436.html).

A més, el Departament manté l'organització d'un programa de Doctorat en Història de l'Art (UV-UJI) que va rebre la Menció cap a l'Excel·lència del Ministeri el 2011 (web pròpia: http://www.uv.es/doctorarte). Permet desenvolupar activitats formatives investigadores i orientar desenes de projectes que culminen amb la defensa de la tesi doctoral.

Paral·lelament, el Departament participa en l'organització de dos títols propis de postgrau: el Diploma i Màster propi en "Fotografia: producció i creació" i el Diploma propi d'Especialització en "Anàlisi i autenticació d'obres d'art".

Des de 1990, el Departament edita amb una periodicitat anual la revista d'investigació especialitzada Ars Longa. Quaderns d'Art. En els últims anys ha aconseguit arribar molt bona consideració acadèmica gràcies al compliment dels criteris de qualitat establerts ia l'avaluació externa d'agències i bases de dades especialitzades (arslonga@uv.es).

Esperem que la pàgina web cobreixi les seves expectatives i li ofereixi la informació necessària. A través d'ella es pot accedir a l'Aula Virtual o a la Bústia de suggeriments, queixes i / o felicitacions. En qualsevol cas, estem a la seva disposició a l'edifici departamental de la Facultat de Geografia i Història, o al nostre correu electrònic (dpto.historia.arte@uv.es).

Gràcies per visitar-nos.

L'equip de direcció del Departament