Logo de la Universitat de València Logo Experimenta Logo del portal

Recordant a la física y tecnòloga Úrsula Franklin

  • 11 de febrer de 2020
Ursula Franklin

Celebrem el DIA DE LA XIQUETA I LA DONA EN LA CIÈNCIA recordant a questa científica que apareix en la nostra secció "tu també pots ser..." de les bases de participació de la Fira-Concurs Experimenta 2020.

Enguany dediquem aquesta secció a URSULA FRANKLIN (1921-2016), Física i tecnòloga de materials, pionera en el camp de l’arqueometria. Activista dels drets humans, feminista i pacifsta, el seu treball sobre la presència d’estronci 90 en la dentadura infantil va ser decisiva per la moratòria a les proves nuclears en la atmosfera.

La Fira Experimenta es proposa fomentar la pràctica de la ciència i la tecnologia i la seua divulgació involucrant en primera persona a l'alumnat d'educació secundària, amb una preocupació i atenció molt especial a la participació activa de les dones en aquests àmbits STEM. Conscients de la importància que tenen els referents, des de fa anys incloem en les nostres BASES DE PARTICIPACIÓ la secció "TU TAMBÉ POTS SER...." dedicada a donar a conéixer multitud de científiques i tecnòlogues que han desenvolupat investigacions, patents o prototips en una gran varietat de temes interessants i amb enorme repercussió social.

Imatges: