Logo de la Universitat de València Logo Experimenta Logo del portal

Les iniciatives de l'Aula Experimenta de Física, premiades al concurs “Ciència en Acció”

  • 8 d’octubre de 2013
Image de la noticia

Les iniciatives de "l'Aula Experimenta" de Física, premiades al concurs “Ciència en Acció”

El projecte “El Aula : La física com a protagonista en l'ensenyança i en la societat” (www.uv.es/experimenta), va obtindre el premi “Física en la Societat” en el concurs internacional “Ciència en Acció” (http://www.cienciaenaccion.Org/) que es va celebrar del 4 al 6 d'octubre a Bilbao i per al que havia sigut seleccionat el passat mes de juliol.


L'AULA representa a un conjunt ampli d'iniciatives dirigides a incentivar l'interés dels estudiants i la societat cap a la ciència i la tecnologia, incidint especialment en aspectes experimentals de física i en les relacions amb els desenvolupaments tecnològics, les altres ciències i la cultura.

El projecte està integrat per activitats com “Vine a l'Aula de Física ‘Experimenta' amb els teus estudiants” (des de 2001-2006), a què acudixen anualment entre 500 i 700 alumnes i professors de secundària, la fira-concurs “Experimenta” d'experiments i demostracions de Física (des de 2005), amb 300 participants i més de 1000 visitants anuals, l'armari de maletes de pràctiques per a batxillerat (des de 2001) o cursos i jornades per a professors de secundària (des de 1999). Com resultat d'este treball, es fomenten de manera especial les relacions entre l'Ensenyança Secundària i la Universitat, així com la divulgació científica en general.

Estes activitats estan organitzades des de la Facultat de Física pel Grup mixt de Treball de Física GTF-“Arquimedes”, constituït en 1999 i format per professors d'universitat i d'ensenyança secundària. Col•laboren en elles diferents entitats de la Universitat de València (Delegació per a la Incorporació a la Universitat, Càtedra de Divulgació de la Ciència i Servei de Formació Permanent) així com diferents patrocinadors externs.

Van assistir al certamen per a defendre el projecte, i van arreplegar el premi en nom del “GTF-Arquímedes” i la Facultat de Física, les professores Amparo Pons Martí i Chantal Ferrer Roca, coordinadora del grup.

El concurs “Ciència en Acció” està organitzat per la Real Sociedad Española de Física (RSEF), el Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), l'Institut de Ciències Matemàtiques (ICMAT), i la Societat Geològica d'Espanya (SGE). Els projectes guanyadors d'enguany i del pròxim participaran en la fase europea “Science on Stage” 2014 a Londres, Regne Unit.