Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Física Logo del portal

La NASA premia a Belén Franch pels seus treballs en el camp de la Teledetecció

  • 25 d’octubre de 2018
Image de la noticia

Belén Franch, graduada per la Universitat de València i professora d’un màster en la mateixa institució, ha sigut guardonada per la NASA amb una medalla d’honor. Franch treballa com a científica associada de l’agència aeroespacial i, des de 2013, és professora en la Universitat de Maryland.

Imparteix docència en el Màster en Teledetecció del Departament de Física de la Terra i Termodinàmica de la Facultat de Física de la Universitat de València.

Aquesta prestigiosa medalla de la NASA s’atorga a empleats amb un rendiment inusual i significatiu durant els primers 10 anys de la seua carrera. El reconeixement demostra una contribució significativa en l’àrea de disciplina del guardonat que contribueix directament a la missió i els objectius de la NASA.

Belén Franch es va doctorar en Física a la Universitat de València el 2013. Des de llavors treballa com a col·laboradora de ciències al Goddard Space Flight Center de la NASA i com a professora investigadora associada a la Universitat de Maryland.

Del 2007 al 2009 va ser contractada per la Universitat de València per a diferents projectes predoctorals finançats per la Unió Europea (UE) i l’Agència Espacial Europea (ESA). Del 2009 al 2013 va gaudir d’una beca del FPI del Ministeri de Ciència i Innovació.

Ha participat en diversos articles en revistes SCI, capítols de llibres, guies d'usuaris per a la NASA i conferències internacionals d'alt prestigi. Ha sigut investigadora principal en projectes de la NASA amb un gran finançament, i lidera actualment tres projectes finançats amb més de tres milions de dòlars, el que li permet liderar un grup de quatre persones, incloent dos estudiants de doctorat dels que és directora de tesi.

El guardó remarca la seua contribució excepcional a la NASA en el camp de la teledetecció, i contribueix a una millor comprensió del sistema de la Terra i els seus recursos agrícoles.

Des de 2014 dirigeix un equip de quatre persones format per un postdoc, un ajudant de recerca i dos estudiants de doctorat.