Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Física Logo del portal

Resolts els Premis del Concurs Espectre Visible

  • 12 de novembre de 2020
Image de la noticia

El col·lectiu Espectre Visible, integrat per estudiantat de la Facultat de Física, concedeix els premis del concurs artístic organitzat per a visibilitzar el col·lectiu LGTBI+ en la ciència. Una iniciativa finançada pel programa “diversitats” de la Universitat de València.

L'objectiu del concurs era la visibilització de la diversitat afectiu-sexual i de gènere en els àmbits científics, així com el paper de les persones del col·lectiu LGTBI+ en les CTEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques).

El concurs ha estat obert des del mes de juliol passat i ha rebut més de de 20 propostes de temàtiques i formats diversos. D'elles, 8 han sigut premiades per un jurat multidisciplinari, integrat per membres del col·lectiu, PDI de la Facultat de Física i expertxs externxs, que ha destacat l'alta qualitat dels treballs presentats.

La proposta que ha rebut el primer premi porta per títol “Què diu la ciència?”, de Jose Ferrer Vicens (@joseferrervicens en la xarxa social Instagram). Amb aquesta obra, que l'autor defineix com «un missatge de color», es pretén plasmar la idea que la ciència, quan és diversa, és millor ciència. En les seues pròpies paraules: «no hi ha millor ciència que aquella diversa, més inclusiva i amb una perspectiva mes àmplia. La creativitat, com en molts altres àmbits, és essencial per a la ciència.»

El segon premi ha sigut concedit a l'obra titulada «Ben Barres, transició en la ciència», de l'artista Miguel Ángel Rosalén Marín (@rosalen.n en Instagram). En ella,  l'artista pretén visibilitzar la figura de Ben Barres, home transgènere reconegut pel seu activisme dins de la ciència, que va investigar la interacció entre les neurones i les cèl·lules glials en el sistema nerviós. En l'obra, l'autor «compta el dur, però alhora gratificant procés de mostrar com se sentia el neuròleg ».

La resta de premis concedits poden consultar-se en l'enllaç: https://anfedea.blogs.uv.es/2020/10/21/ganadores-concurso-espectre-visible/

Les obres seran exposades virtualment a través de les xarxes socials del col·lectiu al llarg de les pròximes setmanes. Així mateix, quan la situació epidemiològica ho permeta, els treballs seran també exposats en espais de la Facultat de Física.

Contacte amb el col·lectiu: e-mail espectrevisible@gmail.com, Twitter i Instagram @espectrevisible

Imatges: