
Dimecres que ve 20 de novembre de 2024, se celebrarà la conferencia-taller “L'experiència de les dones amb diversitat funcional en la cruïlla de la sexualitat i la violència de gènere” en el saló de graus de la Facultat de Fisioteràpia de 15.30 a 17.30.
Dimecres que ve 20 de novembre de 2024, se celebrarà la conferencia-taller “L'experiència de les dones amb diversitat funcional en la cruïlla de la sexualitat i la violència de gènere” en el saló de graus de la Facultat de Fisioteràpia de 15.30 a 17.30.
L'objectiu és donar a conèixer la perspectiva integral sobre la realitat que enfronten les dones amb diversitat funcional en relació amb la sexualitat i la violència de gènere. D'una banda, es comptarà els testimoniatges directes de dones amb diversitat funcional, els qui compartiran les seves experiències personals, destacant els desafiaments que enfronten en la seva vida diària. D'altra banda, comptarem amb la participació de dues expertes en la temàtica que aportarà una mirada més analítica i teòrica sobre la violència de gènere cap a les dones amb diversitat funcional, aprofundint en les causes, els efectes i les possibles estratègies d'intervenció. Aquesta doble mirada ens permetrà comprendre de manera més completa i significativa la complexa intersecció entre la discapacitat, el gènere, la sexualitat i la violència.
Per a això, comptarem amb la participació de:
Raquel Sánchez-Padilla. Mestra i Dra. en Antropologia Social i Cultural. Professora en el Departament de Psicologia, Educació Inclusiva i Desenvolupament Soci-comunitari, així com en la Facultat d'Educació Social de la Universitat Catòlica de València “Sant Vicent Màrtir”.
És fundadora i Investigadora Principal del Grup de Recerca “Diversitats. Antropologia i Diversitat Funcional” que té com a objecte d'estudi la Diversitat Funcional com a categoria social. La seva missió és desemmascarar les formes en què el capacitisme i l’anormafòbia operen en la societat, condemnant a les persones discriminades per la seva Diversitat Funcional a l'ostracisme i l'exclusió biològica i social. Els seus resultats pretenen millorar la comprensió i interpretació que les persones fem de la diversitat funcional, i d'aquesta manera, generar un impacte concret en tres àmbits seleccionats, això és, el de les polítiques socials, l'educatiu i el de la vida quotidiana i domèstica.
La Federació Valenciana de Persones amb Discapacitat Intel·lectual (FEVADIS) que porta en marxa des de 1979. Defensen fermament la inclusió i en què les seves activitats han de ser accessibles i participatives per a totes. Treballen perquè cada persona se senti valorada i tingui l'oportunitat de formar part activa de la societat, promovent una integració real i efectiva.
A més, compten amb una Àrea de Dona, on s'aborda la intersecció entre gènere i discapacitat. La importància de treballar aquest binomi radica en la necessitat de visibilitzar i donar veu a les dones amb discapacitat, els qui enfronten múltiples formes de discriminació i desavantatges en la societat. En centrar-se en les seves experiències i necessitats específiques, es busca empoderar-les i fomentar la seva participació activa, assegurant que se'ls reconegui els seus drets i se'ls brindin les eines necessàries per a aconseguir la seva plena autonomia i desenvolupament personal.