Food&HealthLL naix amb la vocació d'intentar soluciones part dels problemes d'alimentació i de salut de la comunitat d'usuaris de la UV i a usuaris externs.
A més d'oferir alternatives per al desenvolupament de noves eines i mètodes en el camp de la salut i la gastronomia, servint el projecte com una prova de concepte per a noves tecnologies, models de negoci i campanyes de màrqueting vinculades a la millora de la qualitat de vida. Aquesta utilització de la Universitat com a “banc de proves” fa possible la sostenibilitat del projecte ja que es compta amb l'ajuda del sector privat que ofereix col·laboració i recursos a canvi de la informació dels usuaris i del benefici de la publicitat (impacte mediàtic) generada pel projecte.
L'experiència està permetent obtenir dades i establir conclusions per a facilitar la implantació d'aquest model a contextos més grans (com l'àrea metropolitana de València) així com replicar l'experiència en altres entorn no universitaris també susceptibles de ser bons candidats per a aquestes experiències de salut i alimentació.
En aquest sentit, el Living-Lab naix amb la vocació de ser una plataforma de treball per als diferents grups d'investigació de la Universitat de València que desenvolupen activitats en l'àmbit de la salut i l'alimentació, tant des d'una perspectiva tecnològica com a social.
Food&HealthLL pretén ara configurar-se com una eina de la Universitat per a accedir a projectes transnacionals i a col·laboracions amb altres agents urbans per a l'execució de projectes en l'àmbit de la salut i l'alimentació.
Alguns exemples de participació de projectes internacionals vinculats al Living-Lab:
- MILKBANK. Projecte finançat per la Universitat de València (SN 07.949) per a la creació del primer Banc de Llet Materna a Perú.
- EGYPTOBNUSEGAL. Projecte finançat per a l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional al Desenvolupament (AECID) des de l'any 2007 al 2011 (A1/035779/11) per a la creació de la seu de l'Observatori de Nutrició en Seguretat Alimentària per al Món en Desenvolupament-Universitat de València amb seu en el National Research Centre (NRC) al Caire per a l'estudi de nutrició dels egipcis així com el desenvolupament de mesures preventives de seguretat alimentària dels menjars que es venen en llocs de carrer.
- FLASHDIET. Finançat per la Comissió Europea (2014/1/17037714- SI2.695146) per al desenvolupament d'activitats formatives-assistencials-investigadores en matèria de nutrició i població.