Logo UVGrau en Comunicació AudiovisualFacultat de Filologia, Traducció i Comunicació Logo del portal

La Universitat acull una trobada sobre literatura i periodisme LGTBIQ+ en contextos repressors

  • 6 de maig de 2024
Image de la noticia

Per a commemorar el 17 de maig, Dia Internacional contra la LGTBIfòbia, la iniciativa diversitats que impulsa el Vicerectorat d'Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives de la Universitat de València, organitza en col·laboració amb el Vicedeganat de Cultura, Igualtat, Polítiques Inclusives i Sostenibilitat de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la Universitat, una trobada amb l'escriptora equatoguineana Trifonia Melibea Obono i el periodista palestí Murad Odeh. Tots dos professionals compartiran les seues experiències i investigacions sobre la situació del col·lectiu LGTBIQ+ en llocs com Guinea Equatorial i Palestina, així com els seus projectes periodístics i literaris, com a exemple de ferramenta d'acció política.

Trifonia Melibea Obono presentarà part de la seua investigació sobre les teràpies de conversió i altres violències aplicades a dones lesbianes i homes transgènere en l'ètnia fang de Guinea Equatorial, i les possibilitats de la literatura com a element d'acció política. Murad Odeh parlarà sobre la interseccionalitat de violències per al col·lectiu queer en Palestina, el mode en què afecta l'apartheid al desenvolupament de la diversitat i la llibertat sexual. Presentarà també el seu últim treball periodístic realitzat a Cisjordània. També ens proposarà diferents referents del món àrab en general i en concret de Palestina.

Esta trobada, titulada “Literatura i periodisme contra la LGTBIQ+fòbia en contextos repressors”, coordinat i presentat per la professora Patricia Picazo Sanz (Departament de Teoria dels Llenguatges de la Universitat de València), tindrà lloc dilluns que ve, 6 de maig, a les 12 hores en l’Espai Cultural de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la Universitat de València. Entrada lliure. Places limitades.