Logo UVGrau en Enginyeria MultimèdiaEscola Tècnica Superior d'Enginyeria(ETSE) Logo del portal

María Vidal González: “Les pràctiques em van obrir les portes per a quedar-me treballant on estic ara”

María Vidal González

 

María Vidal és antiga estudiant del grau d’Enginyeria Multimèdia de l’ETSE-UV. En l’actualitat treballa en ARTEC, un equip d’investigació de la Universitat de València que funciona amb noves tecnologies. Prototips, disseny, programació, web... María centra el seu còmput de treball segons les necessitats del projecte. Destaca de la seua estància en el grau d’Enginyeria Multimèdia, les pràctiques en empresa. “En el meu cas em van obrir les portes per a quedar-me treballant on estic ara, on puc treballar d’allò que vaig estudiar i aprendre cada dia al costat dels que en el seu moment van ser els meus professors en la carrera i que ara són els meus companys”, explica.

 

 

 

 

 

 

 

 

Rosa M. Sánchez: “El temari de les assignatures resulta útil i interessant per a enfrontar els problemes del dia a dia que sorgeixen quan es treballa en aquest sector”

 

Rosa M. Sánchez

Rosa M. Sánchez és antiga estudiant del grau d’Enginyeria Multimèdia de l’ETSE-UV. Ara realitza un doctorat en Tecnologies de la Informació i de les Comunicacions relacionat amb la computació gràfica i d’altes prestacions. “Durant el grau en Enginyeria Multimèdia ens van donar una visió generalista dels diferents problemes als que ens podíem enfrontar dins del camp de la informàtica i el sector multimèdia i audiovisual”, opina.

“El temari de moltes de les assignatures resulta útil i interessant de cara a enfrontar-se als problemes del dia a dia que sorgeixen quan es treballa en aquest sector. Sens dubte aquesta és la part que considere més positiva del grau. A més, les diferents activitats i treballs que es realitzen en les diferents assignatures, t'ajuden a configurar un ampli portfoli amb el qual demostrar el teu treball, obrint-te així la porta a diferents opcions laborals”, acaba Rosa. 

 

 

 

 

 

 

Pedro Zuñeda Garrido: “La tutoria i disposició del professorat del grau GIM per a orientar-me va ser un dels factors més destacables”

Pedro Zuñeda

Pedro Zuñeda Garrido és graduat en Enginyeria Multimèdia per la ETSE-UV. Actualment, treballa com a desenvolupador de pipeline de VFX en Trixter (Munic), un dels principals estudis d'efectes visuals d'Alemanya per a cinema i televisió.

Ha participat en produccions com Guardians of the Galaxy Vol. 2, Spider-Man: Homecoming, Thor: Ragnarok, Black Panther o Captain Marvel fent tasques de disseny i desenvolupament d'eines i metodologies utilitzades durant el procés de producció d'efectes visuals.

“Valorant la meua experiència com a estudiant del Grau en Enginyeria Multimèdia en la ETSE-UV, ressaltaria especialment la mentoría dels professors que impartien les assignatures més pròximes als meus interessos, relacionades principalment amb el modelatge de sistemes per a l'animació i simulació per computador.” Va decidir orientar el seu treball final de grau en aquesta direcció i comenta que “els professors van secundar activament la meua petició de col·laborar en projectes d'investigació dirigits per ells mateixos fora del pla d'estudis amb la condició de millorar les meues competències”.

Destaca el paper de la tutorització i disposició del professorat com “un dels factors més destacables del meu pas per la ETSE-UV, ja que va contribuir en gran manera al modelatge de les meues aptituds professionals per a una millor integració en el món laboral”.

 

 

 

 

Roberto Roig Pedro: “El fet d'haver estudiat des de la base en tants àmbits (web, gràfics, sistemes, projectes audiovisuals) sé que em permetrà desembolicar-me en qualsevol tasca que em proposen.”

 

Roberto Roig Pedro és graduat en Enginyeria Multimèdia per la ETSE-UV. Actualment, treballa com a programador web en Capgemini, on va començar amb les seues pràctiques en empresa quan era estudiant.

Roberto Roig

En la seua empresa es dedica tant a la part frontend, com backend i assessora en projectes en Angular. Li agradaria dedicar-se en un futur al món del Cloud Computing “tasca que tant l'empresa com els meus companys m'estan facilitant enormement gràcies a la seua experiència i coneixements”.

 

Sobre la seua experiència com a estudiant del grau GIM en la ETSE-UV comenta que la gran varietat de matèries que s'estudien en la carrera li ha ajudat a reafirmar allò que realment li agrada. “El fet d'haver estudiat des de la base en tants àmbits (web, gràfics, sistemes, projectes audiovisuals) sé que em permetrà desembolicar-me en qualsevol tasca que em proposen malgrat prendre un camí concret.”

 

Roberto se sent molt agraït perquè amb el seu Treball Fi de Grau “Plataforma de Streaming en viu per a retransmissió de sessions de programació” ha aconseguit ser el guanyador de la cinquena convocatòria al millor TFG atorgat per la càtedra Capgemini-UV.

 

Per a acabar, ens diu que una de les coses que s'emporta de la carrera és “l'haver conegut a gent meravellosa, tant amics com professorat, sens dubte”.