University of Valencia logo Logo Information Service Logo del portal

L’estudiantat que ha realitzat el curs preparatori de la Lliga de Debat Universitària participa, distribuït en equips, en la Lliga de debat interna de la UV. Totes dues iniciatives conformen la Fase local de la UV.

Dates, horaris i seu

Les fases eliminatòries de la Lliga de debat interna 2023 de la UV es realitzaran els dies 28 i 29 de novembre de 2023 i les semifinals i la final el 30 de novembre. L’horari serà sempre de vesprada (pròximament es concretarà).

Totes les sessions tindran lloc a la sala de formació de la Biblioteca d’Humanitats Joan Reglà, que col·labora en la Lliga cedint aquest espai. 

Tema de debat

El tema de debat de la lliga de debat interna organitzada per la Universitat de València és el mateix que el de la Lliga de Debat Universitària de la Xarxa Vives:

Cal ser tolerant amb els intolerants?” 

Sistema de competició

Els equips que participen en la Fase local UV de la Lliga de Debat Universitària estan formats per 3, 4 o 5 estudiants. L’organització es reserva el dret d’ajustar el nombre de participants en cada equip per a facilitar el funcionament de la competició.

Composició del jurat

El jurat de la lliga interna UV està format per professorat de la Universitat de València. La seua funció és determinar l’equip guanyador de cadascun dels debats de les fases eliminatòries, semifinals i final de la lliga interna, així com designar l’estudiant que ha sigut millor oradora o millor orador.

Premis

  • Equip guanyador: 200 € per a cada membre de l’equip.
  • Millor orador o millor oradora: 200 €.

Criteris per a concessió dels premis de la fase local de la Lliga de Debat Universitària [PDF].

Elecció de l’equip de la Universitat de València

Una comissió integrada per membres del jurat, el professorat del curs i el Servei d’Informació i Dinamització (Sedi) determina, d’entre els participants de la lliga de debat interna UV, els i les estudiants que formen l’equip representant de la Universitat per a la Lliga de Debat Universitària de la Xarxa Vives.

Entrenament previ a la competició de la Xarxa Vives

L’equip de la Universitat de València rep un entrenament addicional de 20 hores pràctiques sobre debat i argumentació.

Estudiants que han participat en edicions anteriors

Els i les estudiants amb la formació realitzada en alguna edició anterior podran sol·licitar participar una edició més en la Lliga interna de la Universitat de València. No caldrà fer la inscripció en la Seu Electrònica, sinó que s’haurà d’enviar una sol·licitud per correu electrònic a lliguesdebat@uv.es. Es pot sol·licitar la participació de manera individual i integrar-se en un dels equips formats en l’edició actual o inscriure-hi un equip d’estudiants complet.  El Sedi admetrà aquestes sol·licituds sempre que organitzativament siga possible incorporar més participants. Es comunicarà la decisió a cada sol·licitud mitjançant el correu electrònic.

En qualsevol cas, i  per circumstàncies excepcionals, es podran valorar altres condicions de participació. 

Aquesta segona participació no té reconeixement acadèmic. 

Reglament