Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari d'Investigació en Criminologia i Ciències Penals Logo del portal

I Jornades d’anàlisi de perfils criminals: 13 i 14 d’Octubre de 2016

  • 8 de setembre de 2016
jornada perfiles criminales

L'objectiu del Seminari és proporcionar informació sobre el comportament de l'individu basat en la recerca i/o suport operacional, mitjançant l'aplicació de l'experiència, la investigació i de la formació a la complexitat.

I JORNADES D'ANÀLISI DE PERFILS CRIMINALS 

13 i 14 d’Octubre de 2016

El dijous 13 i divendres 14 d'octubre de 2016 del present any es celebra al Saló de Graus de la Facultat de Dret les I Jornades d'Anàlisis de Perfils Criminals, organitzat conjuntament per l'Institut Universitari d’Investigació en Criminologia i Ciències Penals de la Universitat de València i la Escuela Europea de Ciencias de la Seguridad (http://www.eecs.es/).

A l'acte d'inauguració asistirà En Fernando Santafé Soler, General de Divisió de la Guàrdia Civil, En Jose Javier Cuasante, Cap Superior de Policia de València, En Ferran Puchades Vila, Secretari Autonòmic de Justícia de la Generalitat Valenciana i En José Vicente Herrera Arrando, Intendent General Cap de la Policia Local de València.

L'objectiu del Seminari és proporcionar informació sobre el comportament de l'individu basat en la recerca i/o suport operacional, mitjançant l'aplicació de l'experiència, la investigació i de la formació a la complexitat.

La Unitat d'Anàlisi de recerca criminal és un procés de revisió dels crims, des del comportament i perspectives de recerca. Es tracta de revisar i avaluar els fets d'un acte criminal, delinqüent, interpretació, comportament, i la interacció amb la víctima; com es va exhibir durant la comissió del delicte, o com es mostra en l'escena del crim.

Per açò, per a aquest primer Seminari, l'Escola Europea de Ciències de la Seguretat, ha convidat al Sr. Mark Safarik, que és una de les autoritats mundials en la tècnica del perfil criminal per a la captura d'agressors en sèrie, i que ha escrit diversos llibres sobre el tema. Va treballar durant 22 anys en la Unitat de Ciències del Comportament del FBI (Oficina Federal de Recerques dels Estats Units d'Amèrica del Nord).

Mark E. Safarik
Mark E. Safarik

Considerem que serà de gran utilitat no solament als Criminòlegs en l'exercici de la seua professió, sinó a tots els alumnes que estiguen cursant estudis Universitaris de Criminologia, Psicologia, Recerca Privada o Dret, en les diferents Universitats que ho imparteixen en el nostre territori espanyol.

PROGRAMA: 

Jornada 1

8:30 h Recepció d’assistents i entrega de credencials

9:00 h Inauguració a càrrec del Secretari Autonòmic de Justícia; Cap Superior de la Policia de València, General de la Guardia Civil, zona 6 de València, i Intendent General Cap de la Policia Local de València.

9:45 h Ponència:  Inspectora CNP Na Raquel Rogero Alonso. Adscrita a la Secció d’Anàlisi de Conducta de la UCIC.

11.45 h Pausa cafè

12:00 h Ponència: Inspector Cap CNP D. Enrique Castro Soto. Cap de la Secció d’Anàlisi de Conducta de la UCIC

14:00 h Pausa esmorzar

16:00 h Ponència: Taula Redona: Vicente Garrido, Salvador Camarena, Vicente Grima (Universitat de València)

17:30 h Ponència: Maria José Garrido, Capitana de la Guàrdia Civil. Secció d’Anàlisi del Comportament Delictiu de la Guàrdia Civil.

20:00 h Tancament de la Jornada

Jornada 2

8:30 h Recepció d’assistents i entrega de credencials

9:00 h Presentació del Ponent principal En Mark Safarik.

9:30 h Ponència:  Les Teories criminològiques actuals i la seua aplicació a la Unitat de Ciències del Comportament del FBI.

11.45 h Pausa cafè

12:00 h Ponència: L’anàlisi de perfils criminals a la Unitat de Ciències del Comportament del FBI.

14:00 h Pausa esmorzar

16:00 h Ponència: Estudi de casos reals duts a terme per la Unitat de Ciències del Comportament del FBI.

18:15 h Pausa cafè

17:30 h Ponència: Estudi de Casos reals duts a terme per la Unitat de Ciències del Comportament del FBI. Precs i preguntes.

20:00 h Clausura de la Jornada

Fitxa d'Inscripció per a aquest curs (des del 31 de juliol de 2016)