Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari d'Investigació en Criminologia i Ciències Penals Logo del portal

Jornades "Inteligència front a les ciberamenaces" . 5 i 6/03/2014

  • 14 de febrer de 2014
Jornades

Els dies 5 i 6 de març de 2014 es celebrarà a l’aula Tomàs S. Vives (4P04) de la Facultat de Dret de la Universitat de València (4ª planta de l’edifici departamental, departament de Dret Penal) les jornades “INTELIGÈNCIA FRONT A LES CIBERAMENACES”, organitzades per l’Institut Universitari d’Investigació en Criminologia i Ciències Penals de la Universitat de València.

La societat de la informació i del coneixement demanda a les institucions realitzar una activitat sistemàtica d’obtenció, anàlisi i difusió de coneixements especialitzat per a la pressa de decisions, com a resposta a les amenaces i riscos derivats d’un entorn interconnectat i en canvi constant.

Per a satisfer aquesta demanda, és fonamental la formació de professionals capaços de treballar com a analistes en unitats de producció d’inteligència, especialment en l’àmbit de la intel·ligència estratègica i en intel·ligència criminal. La bona informació i intel·ligència és un factor fonamental per a tenir èxit front les noves amenaces derivades de les noves tecnologies de la informació i de la comunicació.

L’objectiu principal d’aquesta jornada és la divulgació i debat dels estudis i experiències d’acadèmics i professionals altament especialitzats en intel·ligència i anàlisi front a estos riscs derivats del ciberespai.

Les jornades estan concebudes com a punt d’encontre  multidisciplinar, pel que no es requereix una titulació específica. La qual cosa permet que puguen accedir-ne estudiants o titulats universitaris superiors en qualsevol branca del coneixement, així com a professionals amb experiència acreditada i formació en l’àmbit de la seguretat, la intel·ligència o el dret, i a directius d’empreses interessades en protegir els seus actius front als ciberatacs.

Totes les persones que estiguin interessades en assistir poden sol·licitar la inscripció contactant amb la secretària de les jornades, la Doctora Tàlia González, mitjançant el correu electrònic talia.gonzalez.collantes@gmail.com. Es requerirà que es remeta el currículum vitae per a poder seleccionar als assistents. L’aforament és limitat a conseqüència de la capacitat de l’aula on s’imparteix (40 persones).

Aquest curs queda estrictament sotmès a la norma Chatham House (Chatham House Rule), d’acord a la qual es poden divulgar el contingut de les idees tractades a les sessions del curs, però mai, sota cap concepte, el nom dels proponents, siguen assistents o no ho siguen. El caràcter jurídic vinculant de la Chatham House Rule és imprescriptible en el temps i garanteix el ple anonimat (tant d’alumnes com de docents) en les sessions per auspiciar la llibre discussió.

[+INFO]

Imatges: