Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari d'Investigació en Criminologia i Ciències Penals Logo del portal

Seminari Internacional sobre les mesures de Prevenció de la Reincidència en la Violència de Gènere 17 i 18/05/2012

  • 9 de maig de 2012
Seminari Internacional sobre les mesures de Prevenció de la Reincidència en la Violència de Gènere

Els dies 18 i 18 de maig se celebra en el Saló d'Actes de la Biblioteca de Ciències Socials “Gregori Maians” del Campus de Tarongers de la Universitat de València el Seminari internacional sobre les mesures de prevenció de la reincidència en la Violència de Gènere, organitzat per l’Institut Universitari de Criminologia i Ciències Penals de la Universitat de València en col·laboració amb la Unitat de Igualtat de la Universitat de València, el Departament de Dret Penal i la Facultat de Dret de la mateixa Universitat.

PROGRAMA:

Dijous 17 de maig

9.00 hores: Lliurament de documentació.

9.30 hores: Presentació, a càrrec de Sra. Margarita Roig Torres, Professora Doctora de Dret pena de la Universitat de València i D. Emiliano Borja, Catedràtic de Dret penal de la Universitat de València.

10.00 hores: CONFERENCIA “Tractament de la violència de gènere i mesures de prevenció a EUA”, a càrrec de D. Luis Sales, Catedràtic de Dret penal i Director del Centre per a l'Administració de Justícia de la Universitat Internacional de Florida.

11.30 hores: Pausa.

12.00 hores: CONFERENCIA “La mesura de custòdia de seguretat a Alemanya”, a càrrec de D. Michael Kilchling, Investigador Sènior Doctor del Max Planck Institute.

13.30 hores: Pausa.

16.00 hores: TAULA REDONA “Aplicació de la L'1/2004, de 28 de desembre, de Mesures de Protecció Integral contra la Violència de Gènere, i reincidència”, amb D. José Mª Gómez Villora, Magistrat-Jutge, D. Ramón Ferrer Barquero, Magistrat-Jutge Doctor, i D. Estanislao García Moretó, Ex Inspector de la Policia Nacional (Unitat de Protecció de la Víctima de Violència de Gènere) i Professor Associat de la Universitat de València. Modera D. Juan Carlos Carbonell Mateu, Catedràtic de Dret penal de la Universitat de València.

17.30 hores: Pausa.

18.00 hores: CONFERENCIA “Regulació legal de la violència de gènere”, a càrrec de D. Gonzalo Quintero Olivares, Catedràtic de Dret penal de la Universitat de Tarragona.

Divendres 18 de maig

10.00 hores: TAULA REDONA “La reincidència en els delictes de violència de gènere”, amb D. José L. González Cussac, Catedràtic de Dret Penal de la Universitat de València, D. Miguel Ángel Martínez, Director del Centre Penitenciari de Picassent, i Sra. Marisol Lila Murillo, Professora Doctora de Psicologia de la Universitat de València. Modera D. Ricardo Juan Sánchez, Professor Doctor de Dret processal de la Universitat de València.

12.00 hores: CONFERENCIA “Aspectes constitucionals de la Llei Integral”, a càrrec de D. Tomás S. Vives Antón, Catedràtic Emèrit de Dret penal de la Universitat de València i ExVicepresident del Tribunal Constitucional.

13.00 hores: ACTE DE CLAUSURA a càrrec de D. Enrique Orts Berenguer, Catedràtic de Dret Penal de la Universitat de València i Director del Institut Universitari d’Investigació en Criminologia i Ciències Penals.

Direcció: Sra. Margarita Roig Torres (professora Doctora de Dret Penal de la Universitat de València)

Secretària: Sra. Tàlia González Collantes (Tècnic Superior de Suport a la Investigació)

Imatges: