Logo de la Universitat de València Logo Institut Interuniversitari López Piñero Logo del portal

NOTICIA 61 de 100. NOVA ENTRADA DE “SABERS EN ACCIÓ”: "L’experimentació animal: un debat de llarga duració" de José Ramón Bertomeu Sánchez (IILP-UV)

  • 12 de gener de 2023
Experiment amb conill

Segon volum de “sabers en acció”: https://sabersenaccio.iec.cat/

Categoria " Controvèrsies "

Els debats sobre els experiments amb animals mostren la mescla canviant de qüestions de diferents àmbits en controvèrsies de llarga duració.

L’experimentació amb animals ha donat lloc a debats al voltant de diferents qüestions, amb variats participants i des d’èpoques remotes. L’ús dels animals com a objecte d’investigació apareix esporàdicament als textos més antics relacionats amb la medicina. Encara que als primers textos hipocràtics a penes hi existeixen referències, ja Aristòtil (384-322 aC) va realitzar un gran nombre de disseccions per observar les estructures internes i intuir així la funció dels òrgans. L’escola de metges d’Alexandria, entre els quals destaquen Heròfil (ca. 330-260 aC) i Erasístrat (ca. 304-245 aC), va practicar habitualment la vivisecció d’animals i experiments amb éssers humans. Pel que sembla, els governants egipcis proporcionaven als metges presoners condemnats a mort per realitzar investigacions.

 

Per a continuar llegint:

https://sabersenaccio.iec.cat/lexperimentacio-animal-un-debat-de-llarga-duracio/